Cum sesizezi diferențele între dragoste și obișnuință
Relaţiile de cuplu încep cu multă dragoste, dar pot suferi schimbări în timp. De aceea cuplurile trebuie să ştie care sunt diferențele dintre dragoste și obișnuință în cuplu, pentru că relația de lungă durată cu un partener poate duce la monotonie.
O relație presupune nenumărate provocări care nu sunt totdeauna depășite în cel mai bun mod. Atunci, unul dintre cei doi, sau chiar ambii poate, încep să stea alături de partener din obișnuință. În astfel de cazuri nu trebuie să uităm că există alternative pentru a resuscita relația, așa cum se arată în acest studiu al Universității Carleton din Canada.
Când iubim, ne simțim fericiți și împliniți și admirăm totul sau aproape totul la celălalt și nu regretăm că l-am însoțit pe acest drum. A fi împreună este întotdeauna cel mai bun plan iar unde și cum contează mai puțin.
Dacă într-o relație în care am trăit toate acestea, brusc începem să ne simțim copleșiți, poate fi vorba de obișnuință iar atunci este timpul să ne oprim și să reflectăm la ceea ce ni se întâmplă.
Psihologii au prezentat una dintre strategiile pentru a ști dacă ceea ce simțim este dragoste sau obișnuință. Atunci este momentul să răspundem la întrebări de genul: De ce mă deranjează atâtea lucruri acum dacă la început nu mi-a păsat? Dacă te deranjează ceva, ar trebui să te gândești dacă vrei să continui relația cu acea persoană. În caz contrar, vei trăi supărări constante şi vei continua să fii cu partenerul tău doar din obișnuință. A face dragoste rar poate fi o altă diferență dintre dragoste și obișnuință pentru că intimitatea este foarte importantă în orice cuplu. Dacă nu vrei să faci dragoste cu partenerul tău, este posibil să nu mai fii cu acea persoană din dragoste fiind posibil să simți doar obligație.