Cum sărbătoresc motrenii Ziua Naţională a României
Administraţia locală din municipiul Motru s-a pregătit din timp pentru a serba cum se cuvine Ziua Naţională a României. Pe stâlpi au fost montate câteva sute de steaguri noi, iar programul zilei de 1 decembrie a fost deja stabilit. Vor avea loc depuneri de coroane, momente artistice oferite de şcolarii de pe raza municipiului, după care motrenii sunt invitaţi la o masă festivă oferită de autorităţile locale. În jur de 700 de porţii de fasole cu ciolan a pregătit administraţia pentru cei care vor fi prezenţi la acest eveniment.
Ca în fiecare an, municipiul Motru îmbracă straie de sărbătoare pe data de 1 decembrie, când se sărbătoreşte marea unire. Pentru manifestările organizate cu prilejul acestei zile, autorităţile locale au alocat suma de 15.000 lei. Primarul Dorin Hanu a precizat orarul evenimentelor organizate Ziua Naţională a României. „La ora 10 va fi şedinţa festivă cu ocazia Zilei Naţionale a României la care vor participa personalităţi locale, consilieri locali, directori, consilieri judeţeni, vom invita şi conducerea judeţului, parlamentari. La orele 11 se vor depune coroane de flori la monumentul eroului din satul Roşiuţa, iar la ora 12 se vor depune coroane de flori la monumentul din piaţeta din faţa primăriei unde se va ţine şi un moment artistic de către copiii de la şcolile de pe raza municipiului Motru. După ora 12, la cantina-restaurant se va da fasole cu ciolan şi murături ca în fiecare an, la care preconizăm să participe peste 700 de cetăţeni din localitate. Fără băuturi alcoolice, se va da o sticlă de apă plată sau minerală”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.
Când va fi pornit iluminatul festiv
Iluminatul festiv la nivelul municipiului Motru va fi pornit oficial în data de 5 decembrie, în jurul orelor 19. „Am început de o lună împodobirea oraşului. S-a cam terminat în cartierele aparţinătoare municipiului Motru, acum suntem în zona centrală. Au mai rămas două parcuri şi centrul oraşului. Preconizez ca pe data de 5 decembrie, seara, să dăm drumul la iluminatul festiv. Ar trebui subliniat faptul că cheltuielile pentru acest lucru sunt minime, au constat doar în 5000 lei, ceea ce înseamnă becurile de rezervă pe care le-am cumpărat pentru a le schimba pe cele arse. Totul s-a făcut cu societatea noastră Direcţia Publică şi sunt mulţumit de rezultatul muncii lor”, a precizat primarul Dorin Hanu.