Cum poţi trata conjunctivita cu produse naturiste
Conjunctivita este o afecțiune în care există o inflamație a membranei transparente care căptușește pleoapa și partea albă a globului ocular. Această zonă conține vase de sânge mici care, atunci când sunt expuse la microorganisme și particule volatile, suferă iritații, provocând arsuri și roșeață.
Cele mai frecvente cazuri de conjunctivită sunt produsul unei infecții virale sau bacteriene. Deși simptomele dispar chiar și fără tratament, trebuie să ţineți cont de câteva sfaturi pentru a grăbi recuperarea.
Aplicarea unei comprese reci pe pleoape poate calma senzația de arsură care apare din cauza conjunctivitei. Înfășurați mai multe cuburi de gheață într-o pânză curată și puneți-o pe zona afectată pentru 5 până la 10 minute.
Florile de mușețel au proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii care sprijină recuperarea ochilor atunci când există un anumit tip de infecție care îi afectează. Răciți câteva pliculețe de ceai de mușețel și, când sunt reci, aplicați-le pe ochi.
Datorita acțiunii sale antibiotice și antivirale, oțetul de mere poate fi util ca soluție naturală împotriva conjunctivitei. Este revigorant și ajută la lubrifierea țesuturilor iritate. Atenţie, se diluează oțetul în apă caldă, în părți egale apoi se înmoaie un tampon de bumbac în lichid și se aplică pe pleoapă.
Bogat în apă și compuși antioxidanți, castravetele este un ingredient extrem de benefic pentru ochi. Aplicarea sa directă îmbunătățește circulația și are efect calmant. Este ideal şi pentru a reduce prezența pungilor și a cearcănelor, dar și pentru a controla roșeața și mâncărimea produsă de conjunctivită.
Dacă simptomele nu se ameliorează sau se agravează, consultați un specialist. Deși această afecțiune nu cauzează de obicei probleme majore, uneori progresează și produce complicații care afectează vederea.