Control urgent la spitalul din Târgu Jiu

Ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de Control la spitalul din Târgu Jiu după ce a văzut la televizor că medicii de aici folosesc instrumentar vechi de peste 30 de ani şi ruginit. În plus, pentru că se pierde căldura din cauza geamurilor vechi, pacientele pun haine în ferestre pentru a nu tremura de frig.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a dispus un control urgent după declaraţiile medicilor ginecologi. Aceştia au susţinut că folosesc instrumente ruginite şi mesele de naşteri stau să cadă pentru că sunt foarte vechi. „Inspectorii sanitari vor verifica condiţiile igienico-sanitare şi de acordare a asistenţei medicale în spital, în special în cadrul secţiei de Obstetrică-Ginecologie, şi vor prezenta conducerii MS un raport cu privire la situaţia existentă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Doctorii de la Secţia Ginecologie a spitalului din Târgu Jiu susţin că sunt nevoiţi să folosească instrumentar ruginit, însă dau asigurări că acesta este sterilizat şi nu pun în pericol vieţile pacientelor. „Noi le curăţăm, facem igienizări în fiecare zi şi ne trebuie multe. Totul este curat, însă nu mai putem munci aşa. Avem nevoie de instrumentar nou, de mese noi, de un linoleum să-l putem curăţa mai repede. Sunt multe lipsuri, dar trebuie să ne facem treaba”, ne-a spus medicul Dumitru Pătrăşcoiu.

Galerie foto


Vizualizări: 4,508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: