Club de lupte înființat într-o comună din Gorj

Autoritățile locale din Turburea fac pași pentru promovarea sportului în rândul tinerilor. Aici a fost înființat un Club de lupte, mai ales că localitate se poate mândri cu un antrenor, ieșit la pensie care a pregătit zeci de campioni în acest sport și care va antrena și copiii din comună.

La inaugurarea clubului în comuna Turburea au fost prezenți președintele și vicepreședintele Federației Române de Lupte, fostul selecționer al lotului național, Dorian Motorga care este din localitate, dar și un campion european la acest sport.

Autoritățile au luat decizia înființări acestui club pentru că Dorian Motorga zis ”Dadi” a ieșit la pensie și se poate ocupa de pregătirea copiilor din Turburea.

”Pentru noi este o onoare că fostul selecționer al lotului național este din Turburea și pentru că mereu sala este plină de copii care vor să facă sport ne-am gândit să înființăm acest club, unde Dadi va putea să-i pregătească. Am achiziționat saltele, am avut eu pe acasă ceva aparate de sală și le-am adus aici, iar acum o să dăm drumul la treabă. Dadi stă și foarte aproape de sala de sport și până acum vreau să vă spun că avem înscriși peste 20 de copii, dar eu cred că o să ajungem undeva la 50-60. Am vorbit cu profesorul de sport să întrebe la școală care vor să se antreneze și o să facem grupe pe vârste și o să dăm drumul la antrenamente”, a declarat Ion Bârcă.

Edilul din Turburea susține că sala de sport este o investiție mult așteptată dar și bine venită pentru tineri, mai ales că în zilele de week-end peste 150 de tineri vin aici să facă mișcare, iar sala a rămas deschisă chiar și până aproape de miezul nopții.

Vizualizări: 693

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: