Ciolacu: Impozitarea marilor companii este o măsură bună

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, susține că impozitarea marilor companii este o măsură benefică și nu consideră că ar trebui să se renunțe la aceasta. El a explicat că nu este posibil să introducă noi măsuri imediat după promulgarea legii privind măsurile fiscale și bugetare.

Întrebat dacă impozitul de 1% din profitul marilor companii va fi eliminat, Marcel Ciolacu a afirmat că această măsură este una pozitivă, adoptată de Guvern, și nu va fi abandonată.  ”Eu cred că este o măsură bună, am şi comunicat şi cu reprezentanţii marilor companii. Eu nu pot să accept ca după 15 ani, anumite companii care au fost timp de 15 ani în pierderi să continue această practică. Sunt şi companii ale statului român care sunt în pierderi şi poate dacă cred că după 32 de ani de democraţie, ar fi cazul să facem curăţenie şi acolo”, a declarat Ciolacu. 

Prim-ministrul a adăugat că Guvernul nu poate introduce noi măsuri după ce a emis ordonanța privind măsurile fiscale. El consideră că partenerii de coaliție de la PNL sunt oameni serioși, precum și cei din PSD, și că trebuie să se mențină consecvența și seriozitatea în luarea deciziilor.

Vizualizări: 791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: