Ceaiul de cimbru ține răceala și gripa la distanță
Când vine sezonul rece trebuie să știm cum să prevenim afecțiunile respiratorii cum sunt gripa sau răceala. Luând măsuri de prevenire vom constata că acestea sunt mult mai simple decât tratarea bolii după ce am contactat-o.
Ceaiul de cimbru este recomandat de fitoterapeuți fiind bogat în vitaminele C și A, și uleiuri esențiale care întăresc imunitatea și previn infecțiile. Cimbrul este util în durerile de gât, tratarea tusei, bronșitelor, infecțiilor căilor respiratorii, toate acestea datorită efectului antispasmolitic și expectorant ale uleiurilor esențiale din conținut.
Mod de preparare:
O linguriță de cimbru mărunțit se pune într-o cană plină cu apă fierbinte și se lasă zece minute la infuzat, iar apoi se strecoară.
Ceaiul de cimbru poate fi consumat și dimineața în loc de cafea, datorită efectelor sale energizante dar și pentru că îmbunătățește imunitatea. Pentru tratarea tusei se recomandă 3-4 căni pe zi, la dorință îndulcit cu miere de albine. Pentru un efect antigripal, cimbrul se poate asocia cu frunze de mentă și fructe de soc în părți egale.