Ce amendă riscă cei care dau foc resturilor vegetale

S-au înmulțit incendiile de vegetație odată ce s-a încălzit vremea, iar mulți gorjeni ignoră legea. Riscă o amendă de până la 15 mii de lei dacă sunt prinși că dau foc resturilor vegetale.

Cu toate acestea, pompierii gorjeni au avut zilnic peste zece incendii de vegetație de la începutul lunii februarie. Au fost făcute campanii de informare, dar mulți gorjeni continuă să dea foc resturilor vegetale și să declanșeze incendii de proporții. 

Sute de hectare de păduri și câmpuri au fost arse în ultimele zile. Cei de la Garda de Mediu Gorj mai trag un semnal de alarmă. “Oamenii îşi fac curat prin curţi şi consideră că e necesar să ardă tot felul de deşeuri vegetale. Fiecare persoană depistată riscă sancţiuni înmtre 7.500 şi 15 mii de lei pe persoană fizică”, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Primăriile ar trebui să amendeze localnicii care dau foc resturilor în curți sau grădini, dar prea puține fac acest lucru. De multe ori, pentru că nu reușesc să identifice oamenii care pun foc mai ales când incendiile se extind și ard hectare întregi de teren.

Vizualizări: 1,547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: