Cabanierii renunță la tradiția tăierii porcului de Crăciun

Cabanierii din Rânca nu vor mai tăia porcul de Crăciun lângă pârtie în acest an. Liderul proprietarilor de pensiuni, Constantin Pănescu, a explicat că toate produsele s-au scumpit în ultima vreme şi trebuie să mai strângă cureaua pentru a nu avea prea multe pierderi.

Sacrificarea porcului de Crăciun chiar lângă pârtia din centrul stațiunii Rânca devenise tradiție. În această iarnă, turiștii nu se vor mai bucura de acest episod. „S-au scumpit toate. Şi porcul e mai scump decât anul trecut. Suntem nevoiți să renunțăm la lăutari şi la sacrificarea porcului. Cu toate astea, nu renunțăm la produsele tradiționale de Crăciun. Avem cârnați preparați de noi, mușchiuleți, toate afumate la Rânca”, a declarat Pănescu.

Pentru sărbătorile de iarnă, stațiunea este deja ocupată în proporție de peste 90%. Pe lângă preparatele tradiționale românești, cabanierii pregătesc şi meniuri sofisticate. Printre acestea, pastrama de cerb sau porc mistreț la ceaun. (M.M.)

Vizualizări: 912

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: