Antrenorul Dragoș Militaru rămâne în Liga 2!

Unirea Ungheni și-a ales noul antrenor principal după despărțirea neașteptată de antrenorul Florentin Petre, cel care a promovat echipa în Liga 2. Dragoș Militaru este opțiunea clubului mureșean ajuns în premieră în eșalonul secund, antrenorul în vârstă de 34 de ani urmând să continue la acest nivel fotbalistic după ce în această primăvară a retrogradat în Liga 3 cu Unirea Dej, echipă pe care el a promovat-o în Liga 2 în vara anului 2021.

Rămasă fără Florentin Petre la cinci zile după obținerea promovării în Liga 2, după ce fostul internațional a acceptat oferta de a reveni la clubul său de suflet, Dinamo, ca antrenor secund în prima ligă, Unirea Ungheni s-a mișcat rapid în demersul de a numi un nou antrenor principal. 

Conform celor de la liga2.ro, cel cu care conducerea clubului din județul Mureș a ajuns la un acord este Dragoș Militaru, liber de contract după ce a retrogradat cu Unirea Dej în Liga 3.

Cursant pentru obținerea licenței PRO, cea care îi va permite în viitor să antreneze ca ”principal” în prima ligă, Militaru a acceptat oferta și, astfel, va continua în Liga 2, unde a activat în ultimii trei ani, cu o pauză de aproape trei luni, cât a fost liber după despărțirea de Chindia și revenirea la Dej.

Dragoș Militaru este unul dintre antrenorii apreciați din Liga 2, din noul val, cel mai tânăr din campionat cel puțin în ultimii trei ani, care a reușit rezultate notabile cu Unirea Dej în precedentele două sezoane.

La prima participare în Liga 2, în sezonul 2021-2022, după o promovare dramatică obținută în barajul cu SCM Zalău, s-a clasat cu Unirea Dej pe locul 2 în Grupa B a play-out-ului, fără să aibă emoții privind evitarea retrogradării.

În sezonul 2022-2023 a reușit să stea cu Unirea tot timpul între primele șase clasate și să se califice în play-off-ul unde a terminat pe locul 6.

Sezonul 2023-2024 l-a început la Chindia, nou-retrogradată la acel moment din prima ligă, unde a format un lot de la zero și de unde a fost demis după doar două etape, deși nu pierduse în aceste jocuri. S-a întors în octombrie la Unirea Dej, preluând echipa aflată într-o situație grea în clasament, după evoluția cu Dacian Nastai antrenor. A fost aproape de o minune, a recuperat multe puncte în lupta pentru evitarea retrogradării, dar visul s-a spulberat în ultima rundă, când a bifat retrogradarea în Liga 3.

Vizualizări: 1,945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: