Afacerea de succes a unui gorjean care și-a transformat ferma în atracție turistică
De peste 20 de ani, Marcel Negrea a pus bazele unei afaceri tot mai profitabile. A cumpărat o familie de struți mai întâi din nevoie de a mânca mai sănătos, apoi a devenit afacere de familie. Ferma s-a mărit cu fiecare an și acum se laudă nu doar cu struți, ci și cu păuni, porci mangaliţa sau vietnamezi, curcani sau iepurași.
Marcel Negrea a transformat ferma într-o atracție turistică. Cine are drum în zona Roșia de Amaradia- Alimpești face un popas și la ferma lui Marcel să facă selfie-uri cu struții foarte prietenoși sau sa guste din bunătățile pregătite în stil tradițional în vârful muntelui.
Acum, în prag de Paște, ouăle și carnea de struț au cea mai mare căutare. "Am solicitări de nu pot face față. Am comenzi aproape de 100 şi ceva de ouă. Puii, în special, îi cresc până la opt luni, când ajung la 60-70 de kilograme, şi pe urmă îi tai şi fac din ei pastramă de struţ, foarte mult merg cârnaţii de struţ" a spus Marcel Negrea.
Un ou costă în jur de 150 de lei, iar un kilogram de carne de struț ajunge la 170 de lei. Și penele se vând peste hotare sub formă de pămătuf pentru praf. Costă 25 de euro unul. De asemenea, ouăle încondeiate ajung și la 300 de euro. "Trebuie să-ţi producă minimum două mii de euro un singur struț în fiecare an. Mănâncă foarte multă lucernă dacă ai. Trebuie tocată ca la raţe. O struțoaică ouă cam 60 de ouă pe an", a mai spus fermierul.