Activităţi în Şcoala Altfel, desfăşurate de Ambasadorii Juniori de la CNTV

Ambasadorii Juniori ai Parlamentului European de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, școală asociată UNESCO, şi-au implicat colegii, săptămâna trecută, în două activități aflate în calendarul aniversărilor desfășurate sub egida UNESCO.

Ziua Internațională a Migranților, marcată luni, 18 decembrie, în Amfiteatrul Universității „Constantin Brâncuși”, a reunit elevii din clasele a IX-a și a X-a. Prin prezentări şi filmulețe, concursuri Kahoot, elevii au fost familiarizați cu problema migranților/refugiaților în vremurile noastre și ce măsuri ia UE în privința acesteia. 

Tema din acest an a fost Act Today.

Joi, 21 decembrie, ambasadorii au marcat o altă temă aflată și pe agenda UE încă din anul 2020, cu ocazia lansării Planului de Acțiune 2020-2024 pentru drepturile omului și democrație. 

De Ziua Internațională a Drepturilor Omului, celebrată în decembrie, Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” din Târgu Jiu a fost gazda evenimentului. „Libertate, egalitate și Justiție pentru toți”.

Ambasadorii Juniori, alături de alţi 50 de colegi, au realizat o activitate interactivă, ridicând nivelul de conștientizare privind importanța respectării drepturilor omului (și ale copilului) de-a lungul istoriei. 

La final, jocul BINGO, unde cele 30 de drepturi au reprezentat numere bingo, totul a făcut ca atmosfera să fie atractivă și diferită față de alte activități. 

Coordonatori: Vîlceanu Daniela-Ileana, Goanță Cristina, Udriștioiu Maria-Vasilica, Velțan Elena, Dabelea Oana-Daciana, Radu Manuela, Bunăiașu Roxana-Justina.

Galerie foto



Vizualizări: 616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: