Accidentul de la Jilț- Printre cei trei morți, un tânăr de 29 de ani

Trei salariați de la Cariera Jilț Sud și-au pierdut viața, marți, într-un accident petrecut pe drumurile greu accesibile din carieră. Ei și alți colegi, 16 în total, erau într-o tanchetă, o grămadă de fiare vechi, și se întorceau la sediul carierei, după o intervenție. În mașină erau tuburi de oxigen, care s-au prăvălit peste ei în momentul impactului. 

Potrivit angajaților, mașinile sunt mai vechi de 50 de ani și cu ele se transportă marfă, nu oameni. La asta se adaugă drumul din carieră, impracticabil. Salvatorilor le-a fost greu să ajungă la fața locului.

Din primele informații, cel mai tânăr dintre cei trei avea 29 de ani. Familiile mai multor angajați din tura de schimbul 1 au ajuns la carieră pentru a afla vești. Întregul proces al salvării celorlalți a avut loc sub privirile a zeci de persoane, rude și angajați, care au stat la ieșirea din carieră ore întregi. Alții au venit de acasă speriați și revoltați de ceea ce li s-a întâmplat colegilor. Nu este angajat de la Jilț care să nu fi fost măcar o dată în respectivul camion. 

Au apărut deja și primele voci care cer demisii. Manu Tomescu, lider în zona Rovinari, cere demisia conducerii.

Galerie foto


Vizualizări: 3,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: