Cer anularea facturilor de la Aparegio. Apă cu mâl la robinete!

Asociația Comunitară Baia de Fier cere anularea imediată a tuturor facturilor pentru furnizarea apei de către Aparegio Gorj. Totodată, solicită implicarea autorităților naționale pentru a adresa criza de sănătate publică prelungită și neglijarea drepturilor civice fundamentale.


”După ani de raportări și verificări ale calității apei, subliniate de teste independente și reportaje media, e evidentă incapacitatea Aparegio Gorj de a garanta standardele de potabilitate. Declarațiile recente dintr-un comunicat al Aparegio, difuzat presei astăzi, 24 aprilie, 2024, care anunță impuritățile din apă, sunt recunoașterea târzie a unei probleme istorice, expunând rezidenții la riscuri de sănătate semnificative.
Reamintim că facturile emise de Aparegio sunt fără contracte valide, semnate de cetățeni, și reprezintă nu doar o încălcare legală, ci și o ignorare a drepturilor consumatorilor de a beneficia de apă potabilă. Apelăm la autoritățile guvernamentale competente să intervină în rezolvarea acestei situații inacceptabile.
De asemenea, analizele efectuate în laboratorul propriu al ApaRegio Gorj SA ar trebui să ofere în principal două lucruri:
-asigurarea internă că serviciile furnizate sunt la parametrii optimi pentru populație,
-asigurarea externă că furnizorul are capacitatea să ia măsuri corective imediat când apar abateri”, transmit reprezentanții asociației.

Aparegio Gorj - CED Novaci a anunțat astăzi că apa furnizată in Baia de Fier este cu impurități. Nu e prima dată când la robinete curge apă cu mâl.

Aparegio spune ca problema apare din cauza precipitatiilor abundente, a scurgerilor de pe versanți și a viiturilor din amonte de captările comunei Baia De Fier. "Au apărut modificări ale calității apei din punct de vedere al turbidității și culorii.  Recomandăm să nu se folosească apa în scopuri menajere până la limpezirea completă", susține Aparegio.



Asociația Comunitară Baia de Fier își asumă rolul de catalizator în lupta pentru transparență și justiție, cerând autorităților abilitate să ia măsuri concrete.


Notă: Fotografia este realizată de un cetățean din Baia de Fier, cu apa furnizată de Aparegio la robinetul său.

Vizualizări: 1,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: