Elevul minune al Gorjului: Mă vad la Harvard sau MIT

Mario Scurtu e un elev genial. E dovada că poți ajunge oricât de sus visezi dacă ești sârguincios. Învață singur acasă o materie care nu se predă la școală. E pasionat de astrofizică și a reușit astfel să se califice la olimpiada națională care va avea loc la finalul acestei luni. Visează să studieze în America și să devină cercetător la NASA. 

Mario e elev la Colegiul Național "Ecaterina Teodoroiu" din Târgu Jiu, în clasa a zecea. În acest an, s-a calificat la patru olimpiade naționale. De la Fizică, s-a întors deja cu medalia de aur. 

Astrofizica rămâne cea mai mare pasiune a sa. "Am o pasiune foarte mare față de cosmos, de univers, de complexitatea și rafinătatea structurii cosmice și această pasiune pe care am dezvoltat-o de când eram copil mic mi-a deschis așa porțile către științele exacte, către astrofizică, și mai târziu, către fizică și matematică. Când privim așa, cerul înstelat și ne uităm pur și simplu la o constelație, vedem o formă, dar stelele respective sunt îndepărtate la distanțe diferite. Este doar o proiecție ce vedem noi", mărturisește Mario.

Unde se vede peste câțiva ani? "Mă văd în Statele Unite pentru a studia în continuare materiile acestea realiste, dar oarecum concentrate tot în nucleul de fizică, astrofizică. Harvard, MIT ar fi opțiuni. Mai sunt și alte opțiuni apoi în cercetare, dar NASA oferă cele mai mari prilejuri pentru un cercetător în acest domeniu", a mai spus tânărul. 

În portofoliu, Mario mare are o medalie de bronz obținută la Balcaniada de Fizică, iar acum doi ani a luat medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, care a avut loc în Columbia. Se adaugă și multe alte premii și medalii de la concursuri naționale.

Galerie foto




Vizualizări: 4,930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: