Cât câștigă minerii de azi

1.200 de lei brut pe lună. Atât vor primi în plus, de la 1 mai, angajații Complexului Energetic Oltenia. Intră în vigoare noul Contract Colectiv de Muncă după ce a fost avizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. 

Cu toate acestea, liderii de sindicat se vor mai întâlni la discuții cu oficialii companiei pentru că trebuie să poarte noi negocieri pe marginea fondului de promovare. 

Jan Popescu, lider de sindicat în cadrul companiei, a confirmat că noul contract colectiv va intra în vigoare de la începutul acestei luni. Anual, va fi renegociat contractul de muncă. 

„Acel fond de promovare, avansare va fi rediscutat pe 7 mai pentru a stabili criteriile. La nivelul SE Rovinari, criteriul de bază trebuie să fie următorul: niciun coleg care își desfășoară activitatea în producție nu trebuie să piardă nici măcar un leu din venituri prin introducerea sporurilor în salariu. Soluția de introducere a sporurilor a fost pentru a ne securiza veniturile. 700 de lei net va fi în plus pentru fiecare salariat”, a declarat Jan Popescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 4,571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: