Au crescut efectivele de animale dintr-o comuna din Gorj. Primar: Toate animalele merg la export

Vești bune din sectorul zootehnic vin de la autoritățile locale din comuna Țânțăreni, unde în ultimii ani, efectivele de animale au crescut considerabil. Din discuțiile purtate de autorități cu fermierii se pare că creșterea prețurilor i-a determinat pe aceștia să-și dezvolte exploatațiile. Toate animalele crescute aici merg la export susține primarul din comuna Țânțăreni.

Se pare că cetățenii din comuna Țânțăreni au început să pună din nou accent pe creșterea animalelor. Aici sunt aproximativ 40 de fermieri care au exploatații de bovine, ovine și porcine, iar acestea sunt vândute la export.

”Spre surprinderea mea, au început din nou să crească efectivele de animale din comună. Această creștere a început cam de un an jumătate de când prețurile au bubuit. Avem în jur de 40 de crescători de animale care au mici ferme. Vreau să vă spun că mă bucur că au început din nou să se preocupe de sectorul acesta, dar mă întristează când văd că totul merge la export, în Grecia sau Țările Arabe care vin și se cumpără animale crescute BIO. Nu am văzut nicio mașină de România să încarce animale din fermele noastre din comună”, a declarat primarul din comuna Țânțăreni, Robert Ciutureanu.

Vizualizări: 2,118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: