Taxa de salubrizare încasată preferențial într-o comună din Gorj

Aproximativ o mie de săteni dintr-o comună din Gorj au fost scutiți anul trecut de la plata taxei de salubrizare. Cel mai probabil aceștia s-ar fi bucurat în continuare de privilegiul oferit de autoritățile locale dacă inspectorii Curții de Conturi nu ar fi descoperit neregula în timpul unui control efectuat la primăria Scoarța.


La nivelul comunei Scoarța, taxa instituită pentru anul 2023 pentru serviciul public de salubrizare nu acoperă finanțarea serviciului de salubrizare prestat de către operatorul de salubritate.

”ADIS Gorj a estimat numărul de persoane calculat în funcție de indicele de generare ca fiind de 4125. Ulterior s-a revenit și începând cu luna iunie și până la sfârșitul anului 2023 au fost facturate servicii pentru un număr de 3220 de utilizatori. Astfel taxa instituită de Primăria comunei Scoarța, pentru anul 2023, pentru utilizatorii casnici, persoane fizice ai serviciului public de salubrizare nu acoperă finanțarea serviciului de salubrizare prestat de către operatorul de salubritate cu suma de 6.388,07 lei” , se arată în raportul Curții de Conturi Gorj.

 Autoritățile locale din Scoarța trebuie să ”identifice acum toți sătenii favorizați anul trecut în vederea stabilirii, urmăririi și încasării taxei de salubrizare, astfel încât entitatea să-și acopere cheltuielile efectuate pentru prestarea serviciului de salubrizare.

Banii ar trebui recuperați de la localnici până în luna septembrie.

Vizualizări: 2,584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: