Vopseşte-ţi maşina durabil şi eficient!

Vopseşte-ţi maşina durabil şi eficient!

Maşina este o necesitate pentru majoritatea dintre noi, astfel că îţi doreşti maşini puternice, rezistente, frumoase, confortabile şi sigure. Orice avarie apărută la nivelul caroseriei are potenţialul de a afecta calitatea şi siguranța maşinii, astfel că devine obligatoriu ca ori de câte ori te confrunţi cu lovituri, zgârieturi sau, pur şi simplu, cu îmbătrânirea caroseriei, să intervii eficient şi rapid.

Avarii frecvente apărute la nivelul caroseriei

Caroseria unei maşini este compusă din scheletul metalic, baza tuturor părţilor care formează caroseria, aripi faţă şi spate, contraaripi, părţile cu rolul de a închide pasajele roţilor, portiere, capota motorului, capota portbagajului şi lonjeroane. Oricare dintre aceste părţi sunt expuse zgârieturilor, loviturilor, dar şi factorilor de mediu, respectiv praf, umezeală, raze solare şi temperaturi extreme. Expunerea în faţa acestor factori de risc, conduce la apariţia micilor avarii care pot deteriora caroseria, astfel că aplicarea unui strat de vopsea raptor devine obligatorie, atunci când vrei să îţi menţii maşina într-o stare bună.

Ce tip de vopsea foloseşti?

Atunci când ţi-ai propus să redai maşinii tale un aspect frumos, dar să-i creşti şi protecţia în faţa factorilor externi, vopseaua aplicată deţine un rol esenţial. Pentru avariile severe vei opta pentru o vopsea auto durabilă şi rezistentă, în timp ce pentru zgârieturile de suprafaţă poţi apela la spray-ul auto. Oricare va fi alegerea ta, este foarte important să respecţi etapele de lucru, doar astfel putându-te bucura de o maşină strălucitoare şi frumoasă. Pentru a fi sigur că faci alegerea corectă, poţi apela la un simulator de culoare, la fel de bine putându-ţi calcula înainte şi cantitatea de vopsea de care vei avea nevoie.

Etapele vopsirii auto

Indiferent cu ce avarie te confrunţi la nivelul caroseriei, că este vorba de o zgârietură sau de o lovitură mai profundă, pentru a te asigura că vei obţine rezultatul scontat, înainte de a începe vopsirea, este indicat să urmezi câteva etape. Pentu început se va aplica o substanţă degresantă, având rolul de a îndepărta urmele de murdărie şi grăsime. Urmează şlefuirea cu o hârtie abrazivă cu granulaţie mare, eliminând astfel eventualele defecte. Pentru zgârieturile adânci se va efectua chituirea, umplând golurile formate şi realizând baza pentru vopseaua ce urmează a fi aplicată. 

Înainte de a se aplica primul strat de vopsea, se va face grunduirea. Aplicarea unui grund auto va avea rolul de a facilita absorbţia vopselei şi de a asigura un aspect neted şi lucios. Grundul măreşte astfel aderenţa, dar şi durabilitatea stratului de vopsea ce urmează a fi aplicat. În funcţie de suprafața ce urmează a fi vopsită, se pot aplica mai multe straturi de grund. Este foarte important să se respecte timpul de uscare după fiecare strat.

Cum să obţii o vopsire durabilă şi strălucitoare

Suprafaţa astfel pregătită poate fi vopsită. Se vor aplica atâtea straturi de vopsea câte va fi nevoie, aşteptând uscarea totală după fiecare aplicare. La final, se va efectua lăcuirea, protejând astfel vopseaua şi asigurând un aspect frumos. Vopsirea maşinii se va face în condiţii meteo normale, nu când sunt temperaturi extreme sau umezeală excesivă.

Vizualizări: 1,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: