Un liceu din Gorj funcționează doar cu două clase. Primar: Nu renunț la liceu 

Un liceu din județul Gorj funcționează doar pentru două clase de elevi, iar primarul din localitate susține că nu va desființa sub nicio formă unitatea de învățământ pentru că asta ar duce la creșterea abandonului școlar în rândul familiilor fără posibilități materiale.  Situația este în comuna Stoina, unde primarul nu doar că nu vrea să închidă liceul, dar continuă și investițiile la această unitate de învățământ.

Liceul din Stoina se numără printre liceele din Gorj cu rezultate foarte slabe la examenul de bacalaureat. Mai mult decât atât, liceul funcționează doar pentru o clasă de a IX-a și una de a XI-a unde sunt înscriși în total 30 de elevi. De ce s-a ajuns în această situație explică chiar primarul din Stoina. ”Liceul funcționează doar cu două clase pentru că fosta conducere a unității de învățământ a dorit asta. Am avut numai 14 dosare anul trecut și mai aveam nevoie de un elev ca să poată funcționa o clasă. Conducerea liceului de atunci nu a făcut nici un demers pentru derogare și nici nu a încercat să transfere aici un elev de la un alt liceu din județ.  A preferat să dea dosarele elevilor înapoi și aceștia să plece la alte licee din Gorj. Așa am rămas numai cu o clasă de a IX-a și una de a XI-a.  Am înțeles că din ianuarie ar mai începe o clasă de seral”, a declarat Laurențiu Anghel.

Chiar și în aceste condiții, primarul din Stoina va ține liceul deschis. ”Pentru mine se justifică funcționarea acestui liceu. Eu m-am implicat și o să mă implic cât voi putea ca acest liceu să funcționeze. Închiderea lui ar însemna creșterea abandonului școlar în rândul celor care provin din familii cu probleme financiare. Acești copii nu vor avea posibilitatea să plece la alte licee și ar renunța. Mai mult decât atât, noi avem o societate care lucrează pentru Petrom, unde liceeni pot să facă practică iar pe cei care au este 16 ani îi pot și plăti dacă aceștia sunt dispuși să muncească”, a mai spus primarul Laurențiu Anghel

În perioada următoare autoritățile locale din Stoina vor investi în liceu aproximativ 320.000 de euro prin PNRR, pentru reabilitarea energetică a acestuia.

Vizualizări: 3,435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: