Școală din Gorj, executată silit

Începutul noului an școlar vine cu o executare silită la Școala Gimnazială din Bălcești, județul Gorj. Profesoara Iulia Rădulescu va executa silit școala. Aceasta a fost concediată în luna decembrie a anului trecut, dar instanța de judecată a dispus reîncadrarea acesteia, considerând decizia ilegală.

Școala a fost obligată să îi plătească Iuliei Rădulescu “salariile  indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta începând cu data de 05.12.2018 şi până la data reintegrării efective”. 

Profesoara a fost concediată după ce a fost cercetată disciplinar, ca urmare a plângerilor unor părinți ai elevilor. “La ore, în loc să le predea limba română cum ar trebui, dumneaei cântă, pune copiii să o filmeze. A adus odată la ea un ciocan. L-a scos din geantă şi l-a pus pe catedră. A zis că aşa rezolvă ea problemele din sistemul de învăţământ, cu acel ciocan. Vă daţi seama că s-au speriat copiii. Şi eu m-aş speria”, spunea mama unui elev în octombrie anul trecut. A fost depusă și o plângere la poliție, după ce un copil ar fi fost lovit cu capul de bancă.

Profesoara s-a apărat, spunând că elevii sunt ușor de influențat. „Copiii sunt mici, uşor de influenţat. Au fost învăţaţi să spună aşa ceva, iar ce s-a scris până acum, în acele reclamaţii şi sesizări, au fost scrise probabil de colegi de-ai mei. Da, am pus copiii să cânte, dar aşa învaţă mai uşor cântecele, după ce mă filmează pe mine cântând. Vine Centenarul şi de-asta am vrut să-i învăţ şi cântece patriotice, dar asta se întâmplă în pauze, nu la ora propriu-zisă. Iar cu acel ciocan am bătut nişte cuie într-un panou”, spunea atunci profesoara Iuliana Rădulescu. 

Galerie foto


Vizualizări: 2,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: