Război civil în Rusia

Evgheni Prigojin, liderul grupării Wagner, a lansat o declarație de război față de Ministerul Apărării de la Moscova, iar mercenarii Wagner au preluat controlul orașului Rostov pe Don și se îndreaptă spre Moscova. Putin i-a acuzat direct pe mercenarii lui Prigojin de trădare și i-a avertizat că au înfipt un cuțit în spate trupelor ruse.

 Sâmbătă, mai multe elicoptere militare și un avion al Rusiei au fost doborâte de mercenarii Wagner, conform imaginilor publicate pe rețelele sociale și confirmate parțial de surse independente. 

Au apărut imagini cu un avion al armatei ruse doborât în zona Voronej. Putin a discutat la telefon cu președintele belarus Aleksandr Lukașenko despre revolta Wagner. Forțele de securitate ruse, în special Garda Națională, vor juca un rol crucial în această confruntare militară. Unitățile din regiunile Kaluga și Tula au fost puse în alertă și au primit armament, iar militarii au primit ordin să meargă la Moscova. Mercenarii Wagner controlează orașul Rostov pe Don și se îndreaptă spre Moscova. Situația din Rusia este descrisă ca fiind cea mai importantă provocare pentru statul rus de către Ministerul britanic al Apărării. Cel puțin trei elicoptere de atac rusești au fost doborâte de mercenarii Wagner. Au fost introduse măsuri antiteroriste în Moscova și regiunea Voronej. Evgheni Prigojin, liderul grupului Wagner, a fost acuzat de organizarea unei revolte armate împotriva statului rus.

LIVE TEXT

Vizualizări: 3,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: