Primar: Până când Târgu-Jiul nu se umple de investitori aceștia nu vor migra spre comune

Comunele din județul Gorj continuă să fie ocolite de investitori mari care să creeze locuri de muncă. Chiar și localitățile din apropierea municipiului Târgu-Jiu au această problemă, iar edilii au găsit explicații pentru dezinteresul investitorilor de a se dezvolta la sate. Problema este la autoritățile din Târgu Jiu.

Comuna Lelești este chiar lângă Târgu-Jiu și cu toate astea aici nu a ajuns nici un investitor care să creeze câteva zeci de locuri de muncă.

”Până când Târgu-Jiu nu se va umple de investitori, aceștia nu vor ajunge și la noi. Este simplă treabă. Cei care fac fabrici de producție vor ieșire la centură, drumuri naționale, europene….E mai greu să ajungă acest gen de investitori la sate", a declarat primarul din Lelești, Laurențiu Turcilă.

În comuna Telești sunt doar mici afaceri de familie care să garanteze o sursă de venit celor care au riscat. "Aici, la noi, oamenii merg pe magazine sătești și pensiuni. Mai avem și câteva firme de tâmplărie și o mini fabrică de materie primă pentru mâncarea de câini, deschisă de niște tineri veniți din străinătate”, a mai spus primarul din Lelești.

Vizualizări: 812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: