O profesoară a mers beată la ore

Un incident neobișnuit a avut loc la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Constanța, unde o profesoară de limba și literatura română se află acum sub anchetă disciplinară după ce a fost surprinsă într-o avansată stare de ebrietate în timpul orelor. Episodul s-a petrecut acum 10 zile și a stârnit discuții în rândul comunității școlare și al autorităților educaționale.

Potrivit presei locale, profesoara în cauză s-ar fi prăbușit peste niște mașini parcate în apropiere, în timp ce încerca să urce scările de la intrarea în școală. Colegii săi au reacționat rapid. Mai mult, sursele afirmă că acesta nu este primul incident de acest gen în cazul profesoarei.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Constanța au confirmat că se desfășoară o anchetă disciplinară în acest caz. "Cunosc situația. Doamna profesor, care este de mulți ani în învățământ, cotată ca fiind un profesor foarte bun, a venit într-o stare specială. A fost condusă în biroul doamnei director, iar soțul acesteia a venit și a luat-o. Nu e prima oară când vine într-o stare specială. Și la începutul anului trecut, a venit într-o stare specială, apoi a intrat imediat în concediu… a revenit în august 2023. Vom face verificări, să ne asigurăm că unitatea de învățământ cu care doamna profesor are contract, să ia măsurile legale care se impun".

Incidentul a determinat, de asemenea, demararea procedurii de cercetare disciplinară la nivelul unității de învățământ. Inspectorul general al ISJ Constanța, Sorin Mihai, a subliniat că sancțiunile pot varia de la mustrare și diminuarea salariului pe o perioadă limitată până la desfacerea contractului de muncă: "Pleacă de la mustrare, de la diminuarea salariului pe o perioadă limitată și se poate merge până la desfacerea contractului de muncă, dar asta este la aprecierea comisiei și mai ales la aprecierea consiliului de administrație al unității de învățământ, în funcție de ce pot să probeze, de audierea cadrului didactic", a explicat Mihai într-o declarație recentă, potrivit Digi24.

Profesoara în cauză a fost și director al colegiului „Mihai Eminescu” în perioada 2006-2017, iar în 2018 ar fi primit o diplomă de merit de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Vizualizări: 1,257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: