Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Moartea puştiului de 11 ani, mister total

Băiatul care a decedat după ce s-a aruncat marţi seară de pe un bloc din zona 9 Mai a devenit ieri subiectul zilei. Remus Niţoi va fi înmormântat sâmbătă la Cimitirul Municipal. Până atunci toţi cei care l-au cunoscut se întreabă, retoric, evident, cum de a fost posibil ca un puşti de 11 ani, dintr-un alt bloc, să urce fără nicio problemă pe acoperişul imobilului cu zece etaje şi de acolo să se arunce în gol? Concluziile preliminare ale anchetatorilor arătând că sinuciderea lui Remus Niţoi a fost generată de notele mici pe care acesta le avea la şcoală.

Bunicul lui Remus Niţoi a dezvăluit ieri existenţa unor discuţii telefonice între puşti şi părintele care l-a abandonat de la vârsta de un an, dar care îl mai suna din când în când din Italia, acolo unde muncea în ultima vreme. Remus avea note slabe la şcoală, iar tatăl lui l-a sunat duminică din Italia şi i-a spus că atunci când vine acasă de Crăciun doreşte să vadă note bune în catalog.

Bilet de adio în caietul de matematică

Conform bunicului Constantin Mustaţă, părintele i-a promis lui Remus că-l dezbracă în faţa colegilor de clasă şi îl ia la bătaie, ameninţându-l şi că nu-i va mai da vreodată bani de buzunar. "Părinţii lui sunt divorţaţi de 10 ani, iar taică-său l-a sunat duminică şi i-a spus ca dacă îl găseşte peste o lună când vine în ţară cu aceleaşi note mici o să-l dezbrace în pielea goală în faţa colegilor, o să-l ia la bătaie şi apoi o să-l trimită la cerşit, că el nu-i mai dă bani", a declarat bunicul lui Remus.

Acest mesaj, a cărui veridicitate rămâne sub semnul întrebării totuşi, l-a demoralizat pe puştiul de 11 ani. Marţi noaptea, la scurt timp după producerea nenorocirii, poliţiştii au scotocit prin lucrurile acestuia şi au găsit tocmai în caietul de matematică un bilet de adio, bilet despre care rudele vorbeau ieri cu lacrimi în ochi. "Au găsit domnii poliţişti în caietul lui un bileţel pe care scrisese "La revedere, adio", ceva de genul ăsta, dar noi nu am ştiut nimic. Eu, ca bunică, i-am şi spus că el nu trebuie să îşi facă probleme în privinţa notelor pentru că e băiat şi se va descurca în viaţă. I-am spus că nu vrea nimeni să ajungă el doctor dacă nu poate pentru că noi ştim cât de greu e la şcoală în ziua de azi", ne-a spus Luminiţa Mustaţă, bunica lui Remus.

Inspectoratul Şcolar are altă versiune

Tatăl lui Remus era aşteptat să sosească şi el azi-noapte la Târgu Jiu pentru a participa la funeralii. El a plecat din Italia marţi seara, după ce a fost sunat şi anunţat despre teribila întâmplare. Prietenii lui din străinătate au aflat de la televizor despre nenorocirea de la Târgu Jiu.

Trupul neînsufleţit al acestuia a fost necropsiat ieri de către medicii legişti de la Târgu Jiu, care au constatat că majoritatea organelor interne erau zdrobite în urma impactului cu solul. Medicii legişti au explicat faptul că la faţa locului nu au rămas pete de sânge întrucât corpul copilului era foarte elastic şi a permis absorţia impactului în aşa fel încât să nu se producă leziuni externe.

Colegii de şcoală ai acestuia au vorbit ieri insistent despre faptul că Remus s-ar fi urcat pe blocul cu zece etaje pentru a se filma cu telefonul în timp ce se dădea cu "hillis"-uri, nişte adidaşi "dotaţi" cu rotiţe la călcâi. Puştii au fost atât de insistenţi în a prezenta varianta respectivă încât dascălii lor de la şcoală au luat-o de bună, mai ales că îi şi avantaja. Informaţia a fost crezută până la nivel de Inspectorat Şcolar. “Toţi colegii lui ştiau că avea de gând să facă acel filmuleţ, pentru că a vorbit cu ei şi a plecat de la ultimele două ore, motivând că trebuie să plece la ţară. Probabil când a ajuns pe marginea blocului, şi-a pierdut echilibrul, a alunecat şi a căzut în gol. Fiica mea este în clasa a VI-a tot la Şcoala nr.12 şi face matematica cu aceleaşi profesor, care este în concediu medical de ceva vreme şi a fost suplinit în această perioadă”, a spus Camelia Bibere, inspector şcolar. Pantofii sport pe care îi avea în picioare erau nişte adidaşi normali, familia lui Remus declarând ferm că nimeni nu i-a cumpărat acestuia vreodată "hillis"-uri. Pe bloc, Remus a urcat cu Alex, un copil din vecini, cu care era bun prieten şi cu care s-a jucat, fără a se filma cu telefonul. "El a fost cu mine, dar am coborât amândoi, nu a rămas el acolo. Pe el l-a sunat cineva la telefon, iar eu am plecat la antrenamente şi nu mai ştiu ce a făcut el", povestea ieri Alex familiei îndurerate.

Profesorul: „Nici nu ştiu banca în care stătea“

Dascălul de matematică al lui Remus a trecut şi el prin clipe de coşmar ieri, mai ales când toată presa, locală sau centrală, a relatat despre acuzaţiile formulate de mama băiatului. Femeia i-a reproşat profesorului de matematică faptul că notele de 3 primite de fiul său l-au adus în situaţia de a-şi pune capăt zilelor, lucru cu care dascălul nu este nicio clipă de acord. "Dacă a-ţi face datoria înseamnă să fii dur, aşa o fi, dar eu consider că încerc să îmi fac treaba şi să îi învăţ matematică. Am discutat cu toţi părinţii la o şedinţă recentă şi le-am spus că notele din catalog reflectă nivelul real al cunoştinţelor pe care le au copii dumnealor. I-am asigurat însă că nu voi lăsa repetenţi, dar că e bine să ţină cont de note pentru a-i ajuta pe copii să înveţe mai mult, să asimileze materia. Acest copil nu a avut niciodată vreo discuţie cu mine, nici nu ştiu banca în care stătea. Avea doi de 3, dar mai sunt şi alţii în situaţia lui, dar, aşa cum am spus, la final promova pentru că eu nu las repetenţi", spune Grigore Vlădoiu, profesorul de matematică.

Galerie foto


Vizualizări: 738

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: