Începe Evaluarea Națională 2024

Zi plină de emoții pentru absolvenții claselor a VIII-a! Aproximativ 2650 de elevi, din județul Gorj susțin, în această perioadă, cel mai important examen de până acum: Evaluarea Națională. Testarea începe chiar astăzi, cu proba la Limba și Literatura Română. În total, în Gorj, au fost amenajate 82 de centre de examen, transmit reprezentanții ISJ. 

Conform calendarului , pe 27 iunie 2024 va avea loc proba scrisă la Matematică, iar pe 28 iunie 2024, proba scrisă la Limba maternă. Rezultatele finale se vor afișa pe 9 iulie. 

Evaluarea națională va fi supravegheată video și audio, iar dacă se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, comisia din unitatea de învățământ – centru de examen va lua măsurile necesare, care pot include acordarea notei 1 (unu) pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

În premieră în acest an, lucrările de la Evaluare Națională, dar și de la Bacalaureat vor fi corectate pe o platformă digitală. Lucrarea elevului se scanează în sala de examen, în prezența acestuia, este încărcată pe o platformă digitală și, ulterior, este repartizată către doi profesori din alte județe decât cel de origine.

Vizualizări: 445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: