Durerile de spate pot fi provocate de obiceiuri proaste
Durerile de spate apar indiferent de vârstă, dar nu e neapărat o boală şi nu întotdeauna trebuie să alergăm la medic. Poate fi vorba de anumite obiceiuri care nu fac bine coloanei vertebrale sau care afectează muşchii spatelui din cauza repetării acestor obiceiuri.
Medicii au observat că nu toate durerile de spate sunt cauzate de anumite boli şi au căutat să afle care sunt obiceiurile de zi cu zi ale pacienţilor pentru a stabili cauza acestor dureri. Multe persoane sănătoase din punct de vedere al medicului acuză aceste probleme cu spatele numai din cauza unor obiceiuri proaste la care de cele mai multe ori nu ne gândim astfel. Durerile de spate pot apărea şi din cauza greutăţii, iar consumul alimentelor care conţin multă sare, zahăr şi grăsimi contribuie la luarea unor kilograme în plus.
Salteaua şi statul pe scaun
O saltea de dormit bună rezistă de la opt la zece ani. Aşadar, în cazul persoanelor care nu au înlocuit salteaua după 10 ani de folosire, există posibilitatea ca spatele să nu beneficieze de suportul de care are nevoie. În acest caz, este recomandat ca salteaua să nu fie foarte tare, dar nici foarte moale. Pe de altă parte, a sta o zi întreagă pe scaun poate fi drăguţ, dar multe persoane nu îşi menţin o postură corectă a corpului când stau în faţa computerului, acest lucru provocând slăbirea muşchilor spatelui. Această poziţie pune presiune pe coloana vertebrală şi prea puţin pe picioare, cauzând dureri de spate.
Genţile mari şi grele şi pantofii cu toc
Un alt motiv din cauza căruia persoanele pot avea dureri de spate este şi purtarea unor genţi foarte mari. În cazul femeilor care folosesc genţi voluminoase şi au tendinţa de "a purta cu ele întreaga casă", spatele acestora nu le va fi recunoscător. Utilizarea unei genţi mari şi grele pe un umăr ar putea afecta coloana vertebrală. Aşadar, geanta nu ar trebui să cântărească mai mult de 10% din greutatea corpului. Şi persoanele care poartă pantofi cu toc trebuie să fie atente. Tocurile prea înalte pot forţa arcuirea spatelui, articulaţiile simţind o presiune prea mare. Pe de altă parte, nici pantofii fără niciun pic de tot nu sunt recomandaţi.
Stresul şi emoţiile
Cercetătorii au descoperit că persoanele care nu au resentimente nu au nici stări de depresie şi furie şi suferă mai puţin de dureri de spate. Emoţiile, gândurile şi tensiunea musculară pot influenţa intensitatea durerii. Totodată, stresul poate afecta muşchii gâtului. Durerea nu va dispărea dacă muşchii nu se relaxează, iar relaxarea acestora depinde de stresul pe care îl resimte persoana în cauză. Pentru reducerea acestuia sunt recomandate exerciţiile fizice şi băile cu apă caldă.