Două hypermarket-uri şi un supermarket din Gorj, amendate

Inspectorii de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au aplicat, în perioada 13-19 februarie, 18 sancţiuni contravenţionale. Cele mai mari probleme s-au depistat în cadrul magazinelor alimentare, supermarket-urilor şi hypermarket-urilor.

 

Astfel, la doua hypermarket-uri şi la un supermarket, s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 lei, respectiv 10.000 lei, pentru expunerea spre comercializare a unor produse alimentare (cașcaval, telemea de vacă, macrou marinat în ulei), pentru care nu s-a putut demonstra trasabilitatea.

Sancțiunile complementare au fost următoarele: plasarea în stare de reţinere oficială a unei cantităţi totale de 7,95 kg produse alimentare, în valoare de 357,73 lei, care vor fi dirijate către neutralizare controlată.

De asemenea, două magazine alimentare au primit amenda de 10.000 lei pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare congelate (peşte lângă carne de pasăre), precum şi pentru așezarea sticlelor cu băuturi alcoolice şi nealcoolice direct pe paviment).

Vizualizări: 1,545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: