Concesionar din zona Narciselor, condamnat pentru distrugerea gardului vecinului 

Doi concesionari de terenuri din zona Narciselor s-au certat pe un gard. Ion Drăghici a fost condamnat pentru că a distrus gardul vecinei sale. 

Conflictul a fost mai vechi. Cei doi sunt concesionari de terenuri oferite de Primăria Târgu Jiu. Terenul persoanei vătămate se învecinează cu cel al inculpatului, care a construit în trecut un zid despărțitor, potrivit materialului de trimitere în judecată, ridicat fără obținerea autorizației de construcție, astfel că a fost amendat de Poliția Locală, fiind obligat apoi să-l demoleze. 

Persoana vătămată a obținut autorizația de construcție a unui gard, pe care l-a realizat din cărămizi tip BCA. 

„În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 20:20, în timp ce persoana vătămată se afla în curtea imobilului, inculpatul a demolat gardul confecţionat anterior, aruncând fragmentele din acesta în curtea imobilului persoanei vătămate, distrugând şi o masă care era poziţionată în vecinătatea gardului.

Inculpatul a declarat că a luat decizia de a demola construcţia respectivă întrucât a considerat că a fost construită aproximativ 30 de cm pe proprietatea sa, construcţia fiind realizată fără acordul său şi în lipsa sa.

De asemenea, inculpatul a mai precizat că din punctul său de vedere , respectiva construcţie era provizorie, aceasta neavând structură de rezistenţă şi nu se consideră vinovat de săvârşirea infracţiunii de distrugere.

Activitatea infracţională desfăşurată de inculpat la data de 17.07.2021, a fost surprinsă de sistemul de supraveghere video montat pe imobilul familiei, cât şi de către persoana vătămată, care i-a efectuat poze inculpatului în momentul când demola gardul acestora.

Cu ocazia cercetării la faţa locului, pe proprietatea persoanei vătămate, pe sol, au fost găsite toate fragmentele din gardul confecţionat, respectiv   fragmentele   de   BCA,   cât   şi   mai   multe   fragmente   dintr-o nişă confecţionată din metal, aceasta fiind distrusă.

Se reţine că inculpatul nu a solicitat sprijinul autorităţilor pentru a constata existenţa construcţiei respective şi pentru a lua măsurile legale, acesta acţionând pe cont propriu, nerespectând relaţiile sociale referitoare la protecţia patrimoniului, a posesiei ori a detenţiei.

Chiar dacă inculpatul susţine că nu a distrus gardul respectiv ci doar 1-a demolat, elementul material în cauză este conturat din degradarea care presupune deteriorarea unui bun ce are drept urmare alterarea esteticii acestuia iar pentru ca acesta să fie utilizat este necesară efectuarea de reparaţii“, s-a constatat în rechizitoriul de trimitere în judecată.

Ion Drăghici a fost pedepsit prin plata unei amenzi penale, dar și prin despăgubiri acordate persoanei vătămate: „Plata amenzii în cuantum total de 2.400 lei, rezultată din înmulţirea unui număr de 120 de zile-amendă cu suma de 20 lei corespunzătoare unei zile-amendă pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, faptă din data de17.07.2021.

În baza art. 63 alin. (1) C. pen., atrage atenţia condamnatului că în caz de neexecutare cu rea-credinţă a pedepsei amenzii în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare“, se arată în sentința Judecătoriei Târgu Jiu, care nu este definitivă.

De asemenea, inculpatul a fost obligat să achite despăgubiri de 7.000 de lei către vecina sa.

Vizualizări: 1,764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: