Candidaţi de zero puncte la concursurile DGASPC Gorj

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj va repeta foarte multe din concursurile desfăşurate în această lună din cauză că participanţii la examen nu au reuşit să obţină nota 5.00. Potrivit conducerii instituţiei, cele mai mici note au fost obţinute de tineri. Asta în condiţiile în care bibliografia a fost subţiată, după ce candidaţii de la concursurile trecute s-au plâns că era prea stufoasă.

Doar 11 din cei 100 de candidaţi care au participat la concursurile organizate de DGASPC Gorj, la sfârşitul săptămânii trecute, au susţinut interviul, ceilalţi obţinând note sub 5.00. Potrivit conducerii instituţiei, posturile rămase neocupate vor fi scoase din nou la concurs în luna octombrie. „Au fost 17 posturi: 4 posturi de educatori studii superioare, 6 posturi educatori studii medii, 3 posturi asistenţi sociali studii postliceale, un post asistent social studii superioare şi 3 posturi psiholog practicant. Luni am avut interviul, însă doar 11 candidaţi au obţinut note peste 5.00. Pentru posturile de asistent social studii postliceale, asistent social studii superioare şi psiholog practicant niciun candidat nu a trecut de 50 de puncte pentru a intra la interviu. Sunt 7 posturi pe care încerc să le mai scot la concurs în luna octombrie”, a declarat Dumitru Cotrună, directorul DGASPC Gorj.

Pe lângă acestea, vor mai fi scoase la concurs şi posturile de kinetoterapeut şi medic, rămase neocupate. „La kinetoterapeut, din 5 posturi am ocupat doar trei; pentru cele trei posturi de medic nu s-a prezentat nimeni. Am ocupat în schimb posturile de asistenţi medicali şi cele de infirmiere”, a mai precizat Cotruna.

„Tinerii nu învaţă deloc”

Directorul DGASPC Gorj este dezamăgit din cauza promovabilităţii reduse, în condiţiile în care s-a subţiat bibliografia. „Bibliografia pentru posturile asistent social, educatori şi psiholog a cuprins 60 de pagini. Toţi au primit doar câte trei subiecte şi spre surprinderea mea notele au fost foarte mici. La asistenţi medicali le-am dat bibliografie 90 de pagini, am selectat tot ce am putut din ea. Asistenţii medicali nu se vor mai întâlni cu bibliografie ca asta în viaţa lor, la infirmiere am avut 30 de pagini de învăţat, o jumătate de pagină/zi. Până acum notele cele mai mari le-au obţinut numai persoane de sex feminin peste 40 de ani, care conştientizează ce înseamnă un loc de muncă. Tinerii au obţinut note de zero, doi, trei sau maxim 4, nu mai învaţă deloc”, a declarat directorul DGASPC Gorj.

Vizualizări: 252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: