Beneficiile pentru sănătate ale chefirului. Poate fi consumat de cei cu intoleranță
Chefirul este unul dintre superalimentele care asigură multe beneficii pentru organism. Acesta este tot mai des recomandat de nutriționiști dar pentru a-l folosi trebuie să știți cum să îl alegeți pe cel mai bun.
Spre deosebire de iaurt, chefirul este ușor acidulat, fiind fabricat prin fermentarea laptelui cu ajutorul unor culturi speciale de bacterii și drojdii numite “boabe de chefir”. Are o grămadă de beneficii pentru organism, fiind recomandat de organizațiile de sănătate din toată lumea.
În principal, chefirul este o sursă excelentă de probiotice naturale, cu un conținut ridicat de până la 300 de specii diferite de bacterii și drojdii benefice. Astfel că se păstrează un echilibru în microbiomul intestinal care ajută digestia și scade colesterolul.
Bacteriile benefice din compoziția sa ajută la întărirea imunității naturale și pot reduce riscul de infecții. Mai mult, chefirul poate îmbunătăți absorbția nutrienților din alimentele pe care le consumăm.
Când vine vorba de alegerea celui mai sănătos chefir, secretul este să cumpărați produse care menționează că sunt făcute cu boabe autentice de chefir. Acestea conțin cea mai mare diversitate de probiotice și fac cel mai bine organismului.
Vestea bună pentru persoanele cu intoleranță la lactoză este că pot consuma chefir fără probleme. În fermentație, lactoza e descompusă de boabele de chefir, astfel că devine foarte ușor de digerat.