Alegere grea pentru rovinăreni: poluare sau locuri de muncă

Redeschiderea depozitului de cărbune din Rovinari a împărţit rovinărenii în tabere. Unii sunt supăraţi că din nou vor fi poluaţi cu praful de cărbune, alţii se tem că fără acest depozit termocentrala la care lucrează nu va putea funcţiona. Sunt mulţi rovinăreni care sunt în acelaşi timp şi afectaţi de poluare, dar sunt şi salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, spune că redeschiderea depozitului nu este un moft, ci o necesitate. Acesta mizează pe înţelegerea autorităţilor locale, tocmai pentru că mulţi dintre salariaţi lucrează la companie. „Trebuie să înţelegem că trebuie să lăsăm deoparte ambiţiile pentru că, până la urmă, datoria noastră, a tuturor, a factorilor politici şi administrativi, este ca acest Complex să lucreze. Reamintesc că 70% din populaţia oraşului Rovinari lucrează în bazinul Rovinari şi în Termocentrala Rovinari, nu în altă parte. Şi trebuie să înţelegem că este un lucru care ne lipseşte. De la anul, nu va mai fi această problemă. Depozitul nou va fi gata. Trebuie să fim înţeleşi în această perioadă pentru că noi chiar avem nevoie de acest depozit”, a spus Boza.

Primarul din Rovinari nu crede însă în astfel de explicaţii. Robert Filip a spus în mai multe rânduri că cei din minerit au avut tot timpul din lume să termine noul depozit şi că nu poate accepta în fiecare an aceleaşi explicaţii. Filip va decide în perioada următoare când va organiza mitingul de protest împotriva redeschiderii depozitului de cărbune.

Cei din minerit speră ca depozitul să fie deschis cel mai târziu la 1 octombrie, pentru a-şi putea face stocurile pentru iarnă. Dat fiind faptul că sunt probleme şi cu fronturile de lucru, s-ar putea ca depozitul să fie redeschis în această lună.

Vizualizări: 2,087

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: