Când va ieşi UATAA Motru din insolvenţă

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru va ieşi din procedura de insolvenţă în toamna anului viitor. Cel puţin asta susţine administratorul special Eugen Corcoaţă, care a spus că uzina de termoficare mai are de achitat datorii în sumă totală de 8 milioane de lei. Cei mai mulţi bani trebuie să-i plătească către CE Oltenia.

UATAA Motru a intrat în insolvenţă la finalul anului 2015, la solicitarea CE Oltenia, la acel moment uzina având datorii faţă de compania energetică în valoare de circa 16 milioane de lei. Uzina mai avea şi alte datorii către diverşi furnizori, dar şi către Finanţe.

După intrarea în insolvenţă, unitatea a plătit eşalonat din datorii, iar acum mai are de achitat doar circa 8 milioane de lei, din care 5 milioane către CE Oltenia. Planul de reorganizare al unităţii prevede ca ieşirea din insolvenţă să aibă loc în anul 2020, dar conducerea uzinei de termoficare avansează un alt termen. „Pe măsură ce încasăm venituri, plătim ratele. 2019 este anul în care vom ieşi din insolvenţă. Cel târziu în toamna anului viitor. Mai devreme cu un an. Datoriile pe care le avem sunt prinse într-un program de reorganizare. Sunt datorii lunare, fiecare are de încasat câte o sumă. Mai avem de achitat datorii către mai mulţi furnizori. Către CEO, către un furnizor vechi de păcură, sunt foarte mulţi care au adus diferite piese, subansamble, uleiuri, lucrări specializate. Cu Finanţele am terminat. La intrarea în insolvenţă aveam 23 de milioane de lei datorii”, a declarat Eugen Corcoaţă, administratorul special al UATAA Motru.

Uzina de termoficare de la Motru mai are de recuperat de la populaţie circa 21 de milioane de lei. „Populaţia plăteşte şi facturile curente. De vreo 3 ani, societatea nu a mai înregistrat în contabilitate datorii crescânde ale populaţiei municipiului Motru. Practic, datoriile istorice s-au stopat, societatea încasează la nivelul datoriilor curente. Tot ceea ce rezultă din activitate, energie termică, energie electrică, se încasează. Datoriile istorice sunt ale asociaţiilor de proprietari. Noi am acţionat în instanţă începând cu 2013 toate asociaţiile. Absolut toate au, prin hotărârile pierdute, în executare sumele respective. Prin acţiunile în instanţă am evitat prescrierea lor”, a mai spus Eugen Corcoaţă.

Vizualizări: 953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: