Zeci de copii dintr-o comună din Gorj reprezintă România în Germania, de Ziua Națională

Un grup de copii din comuna Drăgotești sunt reprezentanții României la Heidelberg în Germania la prima ediția organizată aici de ”Ziua Națională a României. Evenimentul este finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, primăria Drăgotești în parteneriat cu Școala Populara de Arte „Constantin Brâncuși” Targu Jiu și Asociația Culturală ”A.I.Cuza – Gesellschaft fur Literatur, Musik und Kunst e. V. Heidelberg”.


Valoarea totală a proiectului este de 102.396 lei, fondurile fiind destinate promovării imaginii României la nivel european și educația tinerei generații în spiritul respectului față de valorile românești. Proiectul ”Ziua Națională a României” desfășurată în Germania contribuie la dobândirea de cunoștințe despre meșteșugurile tradiționale românești, de către un număr de 60 de copii și adulți, și la coagularea sentimentului de identitatea națională, pentru un număr de 150 de români stabiliți în Heidelberg, Germania, prin participarea la ateliere meșteșugărești , precum și la spectacolul muzical-coregrafic susținut de ansamblurile folclorice ”Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu și ”Doina Jilțului” al UAT Drăgotești.


”Nu trebuie să uităm faptul că acolo, Alexandru Ioan Cuza și-a petrecut ultimii ani din viață și cred că avem cu toții o datorie morală ca să fim acolo. Proiectul acesta se derulează prin Ministerul Afacerilor Externe și este finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni iar noi avem o colaborare din 2015 cu Asociația Culturală ” A.I.Cuza – Gesellschaft fur Literatur, Musik und Kunst e. V. Heidelberg”. Chiar anul trecut am participat la Festivalul Carpato-Dunărean și sperăm să avem fonduri și pentru ediția de anul viitor. La evenimentul dedicat Zilei Naționale a României au participat 18 copiii și doi instructori de la Drăgotești pe lângă alți membrii ai Școlii Populare de Arte din Târgu-Jiu. Pentru noi este o onoare să fi acolo.”, a declarat primarul din comuna Drăgotești Vili Pasăre.


Maria Loga, Carmen Felicia Sarcină, Maria Violeta Cojocaru, Yasmine Polacek, Lorena Tudorescu și Andrei Ciotor, acompaniați de orchestra Ansamblului Folcloric ”Maria Lătărețu” a Școlii Populare de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, dirijor Andrei Carcalicea , vor susține un spectacol memorabil. Totodată, Ansamblul ”Doina Jilțului” al UAT Drăgotești va pregăti suite de dansuri din diverse regiuni ale țării. 

Vizualizări: 610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: