Transalpina: Mii de cai putere şi adrenalină pe patru roţi

Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului în motorsportul românesc, ce va decide noul campion național absolut în driftul românesc, se va desfășura pe Transalpina, între localitățile Novaci și Rânca. Organizatorii au anunţat că traseul ales este considerat cel mai spectaculos din acest sezon.

Marea finală a Campionatului Național de Drift, a cărei rezultate vor conta și pentru Campionatul Central European, se va desfășura în perioada 14-15 octombrie, pe cea mai înaltă şosea din ţară. În total, peste 50 de piloți, printre care toți campionii naționali din istoria României, au confirmat prezența, alături de câștigătorii campionatelor din Bulgaria, Ungaria și Slovacia.

„Etapa este organizată în parteneriat cu omologii din Ungaria, făcând parte dintr-un proiect pilot inițiat la începutul anului, Campionatul Central European. Acesta va fi primul pas pentru ca o etapă de drift din țara noastră să fie recunoscută de FIA (Federația Internațională de Automobilism – n.r.), anunță Romanian Drift Community într-un comunicat.

Luptă în patru pentru titlu

Sâmbătă, 14 octombrie, începând cu ora 12:00 vor debuta antrenamentele și calificările, iar duminică sunt programate battle-urile care vor decide învingătorul, în ambele zile accesul publicului fiind gratuit.

În prezent, Traian Bușe, Călin Ciortan, Sorin Ene și Vlad Stănescu au mai rămas în lupta pentru titlul de campion național absolut al României, fiecare având șanse matematice reale pentru a obține mult râvnitul trofeu.

Surpriză pentru târgujieni

Romanian Drift Community le-a pregătit și o surpriză locuitorilor din Târgu Jiu. Vineri, 13 octombrie, la ora 16:00, pe insula din Târgu Jiu, va avea loc prezentarea oficială a piloților înscriși, aceștia urmând să ofere și o scurtă reprezentație pentru public cu mașinile de sute de cai putere.

Începând din 2015, driftul a fost recunoscut oficial ca probă sportivă de către Ministerul Tineretului și Sportului, fiind parte din Federația Română de Automobilism Sportiv.

Vizualizări: 2,715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: