Solicitări din ce în ce mai multe la Căminul de Bătrâni Novaci
Căminul de Bătrâni Novaci este tot mai mult solicitat în ultima perioadă. Deşi toamna trecută şi-a început activitatea cu doar 10 asistaţi, în momentul de faţă sunt ocupate 25 de locuri din totalul de 36. Asta deoarece condiţiile de cazare sunt din cele mai bune, iar echipamentele şi aparatura medicală sunt de ultimă generaţie. În plus, bătrânii sunt angrenaţi în tot felul de activităţi recreative, zilele trecute nişte voluntarii din Olanda şi Portugalia ajutându-i să socializeze prin intermediul jocurilor.
Redeschis în urmă cu aproximativ un an, Căminul de Bătrâni Novaci mai are disponibile mai puţin de 10 locuri. Asta în condiţiile în care în urmă cu ceva timp numărul angajaţilor depăşea cu mult numărul asistaţilor. În momentul de faţă, un număr de 25 de bătrâni beneficiază aici de condiţii moderne de cazare şi servicii medicale la cele mai înalte standarde. „Facem internări la solicitarea aparţinătorilor, iar oamenii sunt mulţumiţi de condiţiile pe care le oferim noi persoanelor vârstnice. Zilnic, asistaţii sunt consultaţi medical şi implicaţi în activităţi recreative. În urmă cu câteva zile am primite vizite din partea unor voluntari din Olanda şi Portugalia, care i-au angrenat pe bătrâni în diferite jocuri”, a declarat Irina Opricescu, asistenta medicală a Căminului de Bătrâni Novaci.
Camerele în care sunt găzduiţi bătrânii au fost recondiţionate. În fiecare dintre ele au fost înnoite saltelele, mobilierul şi lenjeria. Sala de tratament este dotată cu o cadă de hidromasaj şi aparatură laser, iar cabinetul medical dispune şi de un aparat de defibrilare. În funcţie de necesităţi asistaţilor li se pun la dispoziţie cadre şi cărucioare pentru mers. Bătrânii au posibilitatea de a-şi petrece timpul şi în aer liber întrucât în curtea Căminului a fost amenajat un părculeţ. „Taxa lunară pe care o plătesc vârstnicii din căminul nostru începe de la 1000 de lei, însă diferă pentru fiecare persoană în parte, valoarea acesteia fiind stabilită în raport cu starea de sănătate a persoanei asistate, în funcţie de tratamentul şi medicamentaţia care se impune”, a mai precizat Irina Opricescu.