Primar: Toate drumurile sunt pietruite, ultima asfaltare s-a făcut acum 20 de ani 

Comuna Alimpești se numără printre puținele localități din Gorj, unde toate drumurile sunt pietruite. Aici ultima asfaltare s-a făcut acum 20 de ani, când s-au scos din mocirlă 3,5 kilometri, iar anul trecut s-a mai făcut o prelungire de un kilometru la același drum.

În comuna Alimpești ar trebui modernizați 11,5 kilometri de drum, iar autoritățile locale au reușit să obțină prin programul național ”Anghel Saligny”, 13 milioane de lei. La un prim calcul, banii nu ajung pentru toată comuna, însă primarul speră să mai facă rost de bani pentru a rezolva această problemă în totalitate.

”Pentru noi drumurile constituie o problemă urgentă care trebuie rezolvată. Ultima dată s-a asfaltat un drum de 3,5 kilometri în comună acum 20 de ani, iar la sfârșitul anului 2021 am reușit și eu să mai continui cu încă un kilometru. Acum am primit bani și sperăm să reușim să asfaltăm tot, deși banii sunt cam puțini. Toate drumurile sunt pietruite, dar când plouă rău sau când ninge se distrug și mereu trebuie să le întreținem”, a declarat primarul din Alimpești, Victor Drăgulescu.

Edilul are și o explicație pentru care satele comunei au fost private de drumuri modernizate. De vină este relieful. ”Era destul de greu să faci asfaltări pe bucăți, pentru că noi la primărie nu avem fonduri sau nu știu ce buget, în plus de asta din cauza reliefului sunt foarte multe ulițe și nicio firmă nu venea să toarne asfalt pe o uliță de câteva sute de metri sau un kilometru, doi. Acum vine o firmă și face majoritatea drumurilor”, a mai spus edilul.

La împărțirea banilor de către Consiliul Județean, comuna Alimpești nu a primit nici un leu la capitolul ”drumuri”, pentru că autoritățile de aici au obținut o finanțare prin programul ”Anghel Saligny”.

Vizualizări: 864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: