Organizațiile de tineret cer autorităților soluții pentru combaterea consumului de droguri. Solicită crearea unui grup de lucru!

Organizațiile de tineret au transmis vineri, 25 august, o adresă, mai multor instituții cu răspundere în domeniul consumului de droguri, solicitând crearea de urgență a unui grupă de lucru pentru elaborarea unei strategii de combatere a consumului de droguri în județ.

Solicitarea vine după ce pe 24 august, la o petrecere organizată de ONG-uri, un tânăr de 21 de ani a fost reținut după ce a fost depistat că avea asupra lui substanțe interzise. 


Cele patru organizații semnatare formează împreună Federația START, asociație care implementează împreună cu Primăria Târgu Jiu, proiectul ”Târgu Jiu- Capitala Tineretului din România 2023”. 

Textul integral al adresei:

Către

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Gorj,

Inspectoratul Județean de Poliție Gorj,

Autoritatea Teritoriala de Ordine Publică,

Instituția Prefectului Gorj,

Consiliul Județean Gorj,

Primăria Târgu Jiu,

Inspectoratul Școlar Județean Gorj,

Universitatea ”Constantin Brâncuși”,

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj,

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu,

Federația START, organizație care implementează programul Târgu Jiu- Capitala Tineretului din România în anul 2023, împreună cu Primăria Târgu Jiu, vă solicită prin prezenta constituirea, de urgență, a unui grup de lucru la nivelul județului Gorj, cu scopul de a analiza situația consumului de droguri în județ, cu precădere în municipiul Târgu Jiu, astfel încât să poată fi creată o strategie integrată și eficientă de luptă împotriva drogurilor.

În cele opt luni de program Târgu Jiu- Capitala Tineretului din România am interacționat cu mii de tineri, având acum infrastructura și drumul de a ajunge la aceștia, însă este nevoie de un plan coerent și comun. În cadrul programelor noastre am avut dezbateri pe subiectul dependențelor, însă este necesar un plan care să fie pus în aplicare instituțional, de fiecare instituție în parte.

Cu siguranță cunoașteți incidentul petrecut în data de 24 august, când un tânăr de 21 ani, participant la o petrecere organizată de Federația START, a fost prins de reprezentanții de la pază cu droguri asupra sa. Acesta este un caz depistat de noi, ca organizatori, dar cu certitudine nu este singular.

Este evident că impactul consumului de droguri depășește sfera medicală și socială, extinzându-se în mediul familial, în educație, în comunitate și, în cele din urmă, în întreaga societate. Întrucât această problemă complexă necesită o abordare complexă, credem că un grup de lucru format din reprezentanți cu experiență și expertiză diversificată, provenind din diferite domenii de competență, ar putea asigura un cadru adecvat pentru elaborarea unei strategii coerente și bine fundamentate.

Subliniem importanța includerii specialiștilor în sănătate, educație, asistență socială, justiție, poliție și alte domenii relevante, astfel încât să se contureze o viziune comună asupra acestui fenomen. Considerăm că o astfel de sinergie va permite identificarea celor mai bune practici, elaborarea de soluții inovatoare și implementarea de măsuri adecvate pentru prevenirea, tratarea și reintegrarea persoanelor afectate de consumul de droguri.

Vă solicităm, prin urmare, să demarați procedurile pentru constituirea acestui grup de lucru și să implicați organizații, instituții și experți cu competențe recunoscute în acest domeniu. Ca o propunere, însă decizia vă aparține, demersurile ar putea fi începute de ATOP.

De asemenea, vă rugăm să sprijiniți eforturile de promovare a colaborării și comunicării eficiente între toți factorii implicați în această luptă complexă și crucială pentru sănătatea și bunăstarea societății noastre.

Siguri că înțelegeți gravitatea situației și avem aceleași preocupări, vă rugăm să ne țineți la curent cu demersurile întreprinse în vederea constituirii grupului de lucru creat pentru elaborarea strategiei de combatere a consumului de droguri. Date de contact: [email protected], [email protected], telefon 0752/095.446.

Cu încredere,

Vizualizări: 557

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: