Decizia judecătorilor în cazul Dafinescu: informații false și regrete. ”Și-ar dori să poată întoarce timpul şi să excludă acea clipă fatidică ce a condus la o dramă”
PressHub a obținut decizia instanței în cazul lui Mihai Dafinescu, fiul unei judecătoare, în care apar mai multe informații false, iar abordarea este cel puțin halucinantă. Pentru decizia de liberare condiționată, judecătorii susțin că acesta nu are antecedente penale, ceea ce nu este adevărat, dar și că își petrece cea mai frunoasă parte a vieții în închisoare. Reamintim că acesta a accidentat mortal o persoană.
Fiul judecătoarei Dafinescu a fost condamnat după ce, în data de 19 august 2020, în jurul orelor 22:10, în timp ce conducea autoturismul marca BMW în oraşul Novaci, fiind sub influenţa alcoolului şi din cauza părăsirii necontrolate a carosabilului și pătrunderii pe acostamentul din dreapta drumului, a surprins şi lovit mortal o femeie, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei. Femeia era însoțită de fiul ei de 16 ani care a scăpat miraculous din accident.
Judecătorul arată că „instanţa reţine că liberarea condiţionată înainte de termen reprezintă o şansă şi, având în vedere şi vârsta acestuia de 28 de ani, de faptul că se vorbește despre o persoană fără antecedente penale, de aspectul că petentul a stat în detenţie în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale, considerată etapa de graţie în existenţa oricărui individ, perioada de maximă înflorire, dar când înţelepciunea necesară pentru a lua hotărâri remarcabile în ceea ce priveşte viitorul, adeseori lipseşte, iar voinţa de afirmare şi putere generează convingerea că totul este accesibil şi nu vor exista momente critice, ajungându-se ca în astfel de situaţii să se rateze cele mai mari oportunități pe care le oferă viața, iar scenariul unei asemenea vârste nu se mai repetă şi, fără îndoială, şi-ar dori să poată întoarce timpul şi să excludă acea clipă fatidică ce a condus la o dramă care cu siguranţă l-a marcat pentru tot restul existenţei, instanţa apreciază că scopul preventiv, educativ al pedepsei a fost atins până în prezent, iar perioada executată de condamnat prezintă garanţia integrării sociale a acestuia”, se arată în document.