Cel mai vechi oficiu poştal din Târgu Jiu, lăsat în paragină

Cei 200 de angajaţi ai Oficiului Poştal Rural Mecanizat (OPRM) din Târgu Jiu îşi desfăşoară activitatea în condiţii greu de imaginat pentru acest secol. Încă din 1970, de când acest oficiu a devenit funcţional, şi până în prezent nicio îmbunătăţire nu i-a fost adusă pentru că fondurile lipsesc cu desăvârşire. Conducerea filialei poştale din judeţ spune că, deşi a solicitat de nenumărate ori atribuire de fonduri pentru modernizare, acestea nu au ajuns până în prezent.

În momentul actual igrasia, pereţii jupuiţi şi umezi, grupurile sanitare dezafectate şi mobilierul vechi sunt la ele acasă în oficiul poştal.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, în această unitate îşi desfăşoară activitatea 200 de salariaţi poştali care îşi petrec, de cele mai multe ori, chiar mai mult de 8 ore pe zi. „Doresc să fac nişte condiţii optime în limita posibilităţilor pentru salariaţii de acolo pentru că de 15 ani de când lucrez eu la poştă nu s-a făcut nicio modificare şi aceşti oameni îşi petrec mai mult de 8 ore pe zi acolo”, a declarat Ana Purcăreanu, directoarea Poştei Române, filiala Gorj.

Promisiuni pentru 2010

Chiar şi în aceste condiţii, activitatea care se desfăşoară aici este foarte intensă, trebuie să se lucreze cu maximă atenţie, cu valori şi cea mai multă muncă se desfăşoară manual şi nu computerizat. „Dacă mi s-ar aloca fonduri aş descongestiona birourile unde lucrează minim 10 salariaţi într-un spaţiu de 20 de metri pătraţi şi aş da o altă faţadă şi culoare pentru că este un punct de atenţie fiind situat lângă gară”, a precizat Ana Purcăreanu.

Chiar dacă ultima solicitare pentru alocare de fonduri a fost făcută în august anul acesta, nici aceasta nu primit rezolvare ci doar promisiunea ca în 2010 OPRM Târgu Jiu va atinge standarde cât de cât umane. „Am făcut nenumărate solicitări, ultima chiar în august şi ni s-a promis doar că acest oficiu se va afla pe un plan de modernizare pentru anul 2010”, a mărturisit Ana Purcăreanu.

În acest moment se află în desfăşurare un minim proces de renovare a acestui oficiu în ceea ce priveşte igienizarea grupurilor sanitare, zugrăvirea şi izolarea acestei clădiri. Chiar dacă există zvonuri cum că aceste renovări se fac pe banii salariaţilor poştali, conducerea filialei dezminte aceste zvonuri şi declară că un deosebit sprijin l-a avut din partea sindicatului care a mai finanţat din fondurile sindicale aceste lucrări de reparare pentru ca oamenii să muncească în condiţii cât de cât umane. „În niciun caz nu s-au cerut bani de la salariaţii poştali, noi suntem finanţaţi de Compania Naţională Poşta Română însă pentru aceste lucrări am primit sprijin din partea sindicatului care a contribuit şi el cu fonduri sindicale”, a declarat Ana Purcăreanu.  

Vizualizări: 404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: