Bătrâni fără zile în azile. Ajung două demisii?

Gabriela Firea și-a dat demisia astăzi, după ce s-a demonstrat că era implicată până-n gât în povestea azilului groazei. Bătrâni abuzați, cu răni care făcuseră viermi, oameni înfometați și bătuți trăiau în mizerie inimaginabilă într-un azil conectat la toate relațiile PSD.  

A încercat să rămână. PSD a crezut că demisia ministrului muncii Marius Budăi, un prieten al organizației de la Gorj, e de ajuns. 

Vă amintiți că Budăi a ieșit în apărarea deputatului Mihai Weber care demonstrase un comportament și limbaj nepotrivit față de salariații CEO care protestau. Povestea AICI

Pe internet au apărut și glume de tipul: Pandele, de ce furi? Pentru că așa mi-e ”Firea”. Doar că nu râde nimeni. Cazurile centrelor de bătrâni au șocat o țară întreagă. 

În Gorj, PSD e mut atunci când vine vorba de azilele în care bătrânii își duc ultimele zile. 

PSD Gorj nu are nici măcar o declarație publică în care să susțină verificările demarate de Instituția Prefectului Gorj. Nu e deloc confortabil pentru PSD, dat fiind că în fiecare zi se mai descoperă încă o legătură între azilul groazei cu nume importante din partid. 

Dar totuși? Unde sunt oamenii PSD? I-a văzut cineva pe cei doi subprefecți ai PSD, Nicolae Muja și Mihai Istrate. Consiliul Județean? 

L-a văzut cineva pe liderul PSD Gorj, Mihai Weber, luând poziție publică în cazul căminelor de bătrâni din Gorj și din România? 

Și în Gorj sunt necesare reorganizări în instituțiile de stat cu competențe în domeniu.

Să ne reamintim că șefa AJPIS Gorj, Natalia Moreanu, care habar n-avea ce se întâmplă și a descoperit pe Facebook un centru, chiar înainte cu câteva ore de controale. A gestionat foarte prost relocările, încât ulterior a fost nevoie să se ocupe alte instituții în locul ei. A gestionat foarte prost verificările, încât au fost solicitate verificări și ale Poliției. A oferit informații contradictorii. 

Centrele identificate în Gorj, cele din Țicleni și Târgu Jiu, sunt deținute de persoane cu relații în instituții ale statului: asistenți sociali și persoane cu legături în poliție. În Gorj, nu oricine poate avea un cămin de bătrâni. Mai ales dacă nu vrei să respecți regulile.  

Vizualizări: 1,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: