Retailerul Elefant.ro intră în insolvență. Ce urmează pentru companie?

Tribunalul București a aprobat joi cererea de intrare în insolvență a cunoscutului retailer online Elefant.ro, după ce compania a solicitat, la finalul lunii ianuarie, deschiderea procedurii generale a insolvenței. Elefant.ro intenționează să propună un plan de reorganizare pentru a depăși dificultățile financiare cu care se confruntă.

Potrivit informațiilor furnizate de Tribunalul București, printre creditori se numără instituții financiare precum Patria Bank, furnizori de servicii de curierat precum Fan Courier și Cargus, precum și edituri cunoscute precum Universul Juridic, Didactica Publishing House, Univers Enciclopedic Books, Grup Editorial Litera, Rompetrol, iar lista continuă.

Retailerul online Elefant.ro a fost în centrul atenției în noiembrie 2023, când acționarii companiei au renunțat la finalizarea tranzacției prin care Evolution Prest Systems SRL, deținută de Mihai Ispas Pătrașcu, fondator și CEO al evoMAG, urma să dobândească un pachet majoritar de acțiuni reprezentând 68,4% din capitalul social al Elefant.ro. Compania evoMAG, controlată de antreprenorul Mihai Pătrașcu, a exprimat dorința de a achiziționa pachetul majoritar de acțiuni al Elefant Online, administratorul Elefant.ro.

La sfârșitul anului 2022, ultimul an pentru care există date financiare disponibile, Elefant.ro a raportat venituri de 183,6 milioane de lei, în scădere cu 20% față de anul precedent, iar pierderile au crescut cu 79%, atingând 27,4 milioane de lei. Cu datorii în valoare de 122 milioane de lei, Elefant.ro se confruntă cu provocări semnificative în mediul concurențial din comerțul online.

Acționarul majoritar al Elefant.ro este Millennium Gold Resources Limited, un offshore din Cipru, cu o cotă de 58,83%. Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, fondator al Elefant în 2010, controlează Millennium Gold Resources Limited. Grupul Catalyst deține, de asemenea, o cotă de 9,62% din capitalul social al Elefant.ro. Viitorul companiei va fi determinat în mare măsură de planul de reorganizare propus în cadrul procedurii de insolvență.

Vizualizări: 598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: