Primarul Bîrcă, furios după amenda ITM: E nasol dacă ne căutăm unul pe altul în coarne

Primarul comunei gorjene Turburea e foc și pară după ce a fost amendat de inspectorii de muncă pentru că nu a oferit tichete de vacanță anul trecut. A primit o sancțiune în valoare de 5.000 de lei pe care susține că o va contesta. Primarul s-a întrebat dacă au fost amendate toate primăriile care au rămas fără bani pentru voucherele de vacanță. “Eu așa sper. Să nu aibă ceva cu mine, că e nasol dacă ne căutăm unul pe altul în coarne”, a declarat Ion Bîrcă.

Controlul ar fi venit în urma unor sesizări. Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au făcut verificări la Primăria Turburea și au constatat că nu au fost plătite pentru anul trecut voucherele de vacanță.

Primarul Ion Bîrcă s-a plâns că a rămas fără bani spre sfârșitul anului trecut, așa că nu a avut fonduri și pentru tichetele de vacanță. Acesta e curios acum să afle dacă au fost controale la toate primăriile din județ și nu s-a aflat doar el în vizorul celor de la ITM.

“Nu știu ce primării au mai controlat cei de la ITM, dar asta este! O să întreb la toate primăriile dacă s-au dat, dacă nu, după aceea, va avea o problemă George Romanescu, cât e el așa de șmecher, de se dă ditamai gongoiul. O să întreb peste tot dacă s-au dat tichetele, dacă au primit amenda pe care o primesc eu la Turburea, 50 de milioane de lei vechi. Dădeam vouchere de vacanță la patru oameni din acești bani. Dacă el consideră că e bine așa, să scoată sabia și să dea în anumite instituții, treaba lui. Eu zic că nu e bine! Legea e și pentru mine, și pentru el! Nu e patron pe ITM. Dacă toate primăriile au dat vouchere de vacanță la însoțitorii persoanelor cu handicap, așa este. Eu așa sper. Să nu aibă ceva cu mine, că e nasol dacă ne căutăm unul pe altul în coarne”, a spus Bîrcă, la Radio Infinit.

Primarul a adăugat că va contesta amenda. „O voi contesta. Eu am și trimis la sfârșitul anului, când am spus că plătim 14 miliarde de lei pe an pentru persoanele cu handicap, pentru însoțitori. Nu am mai avut bani la sfârșitul anului pentru vouchere. Aveam 35 de asistenți personali și mai vorbim și de angajații primăriei cărora nu le-am dat vouchere de vacanță pe 2019”, a mai explicat primarul din Turburea.

Vizualizări: 2,243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: