Primărie din Gorj executată silit pentru că nu a plătit facturile la gunoi

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare (ADIS) Gorj execută silit primăria din Bumbești-Pițic pentru neplata la timp a facturilor la salubrizare. Mai mult decât atât, aceste facturi neplătite nici nu au fost înregistrate în contabilitatea primăriei. 

”Primăria Bumbești-Pițic nu a luat toate măsurile pentru achitarea la termen a facturilor de prestări servicii salubrizare, fapt ce a generat efectuarea de cheltuieli cu executarea silită în valoare de 5.108,98 lei, neachitate până la data finalizării misiunii de audit. Cheltuielile nu au fost înregistrate în contabilitate și raportate în situațiile financiare. Din discuțiile purtate cu conducerea primăriei Bumbești-Pițic a rezultat faptul că nu au fost efectuate plățile întrucât numărul real al beneficiarilor de servicii este mai mic decât cel facturat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare Gorj. însă nu există documente din care să rezulte că s-a purtat o corespondență între cele două părți”, au stabilit inspectorii Curții de Conturi Gorj.

Dar din facturile prezentate organelor de control de către primăria Bumbești-Pițic s-a constatat că începând cu luna iulie 2023, ADIS a diminuat numărul de persoane înscrise în facturile lunare de la 1.810 la 1.015, conducând la diminuarea cheltuielilor efectuate din bugetul local pentru asigurarea serviciului public de salubrizare cu 8.745 lei lunar.

Vizualizări: 1,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: