Acord între sindicate şi autorităţi pentru administrarea Casei de Cultură

Casa de Cultură a Sindicatelor ar putea fi administrată de către Primăria Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj în urma încheierii unui acord de colaborare cu sindicatele. Modelul acordului urmează să fie elaborat de către preşedintele CNSLR Frăţia, Valentin Popa, în aproximativ o lună de zile. Deşi sunt interesate de acest parteneriat, autorităţile locale sunt oarecum rezervate din cauza litigiului în care este implicată Casa de Cultură.

Primăria Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj vor putea administra Casa de Cultură în cazul în care vor accepta condiţiile impuse de sindicate. Condiţiile vor fi specificate printr-un acord de parteneriat ce urmează a fi redactat de preşedintele CNSLR Frăţia în aproximativ o lună de zile. “Casa de Cultură a Sindicatelor nu va putea fi preluată nici de către Primăria Târgu Jiu, nici de către Consiliul Judeţean Gorj decât dacă între ele şi cei care o deţin în patrimoniu (Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură din România) se va încheia un acord de colaborare. În acest sens am purtat discuţii atât cu primarul municipiului cât şi cu preşedintele Consiliului Judeţean şi m-am angajat ca în maxim o lună, o lună şi jumătate să aduc un astfel de acord de parteneriat şi să-l punem în practică. Potrivit acestuia, Casa de Cultură rămâne în patrimoniul sindical, însă administrarea ei ar putea trece la autorităţile locale”, a declarat Valentin Popa, preşedintele CNSLR Frăţia.

Interesate, dar rezervate în privinţa Casei de Cultură

Atât Primăria Târgu Jiu cât şi Consiliul Judeţean Gorj sunt interesate de preluarea Casei de Cultură a Sindicatelor, însă aşteaptă ca lucrurile să se limpezească. “Au fost discuţii referitoare la preluarea Casei de Cultură a Sindicatelor. Suntem interesaţi de aceasta, însă trebuie să vedem cum putem face un parteneriat pentru că acolo problema este mai complicată, iar sindicatele trebuie să-şi definitiveze lucrurile”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. Tot rezervat este şi Consiliul Judeţean Gorj. “Deocamdată nu ne putem amesteca pentru că patrimoniul Casei de Cultură a Sindicatelor este în litigiu. Până instanţa nu se pronunţă cu privire la această problemă nu se poate lua nici o decizie”, a precizat Adina Andriţoiu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Bunurile Casei de Cultură, inventariate

De aproximativ două luni a fost demarată procedura de inventariere a bunurilor Casei de Cultură a Sindicatelor de către lichidatorul judiciar. Fundaţia cu acelaşi nume a intrat în faliment ca urmare a neachitării datoriilor de circa 12 miliarde de lei vechi către Direcţia de Taxe şi Impozite Locale şi Direcţia de Finanţe. “De aproximativ două luni a fost demarată procedura de inventariere a bunurilor Casei de Cultură pentru o datorie de aproximativ 12 miliarde de lei vechi. În momentul de faţă există un lichidator judiciar care va stabili ce este de făcut la Casa de Cultură. Nu cred că sindicatele ar avea ceva împotrivă pentru ca primăria sau Consiliul Judeţean să preia această clădire. Cel puţin ar trebui constituită o echipă managerială care să se ocupe cu rezolvarea acestei probleme”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: