A decis să le șteargă penalitățile de la primărie

Scoarța se numără printre localitățile codașe în ceea ce privește încasarea taxelor și impozitelor locale, iar edilul a găsit un ”artificiu financiar”. 


Cele mai multe datorii la plata taxelor și impozitelor locale sunt înregistrate de rromi din comună. La datorii, o dată cu trecerea anilor s-au acumulat și foarte multe penalități, care în majoritatea cazurilor depășesc valoare restanțelor.

Edilul a venit cu o ofertă permisă de lege și a început să-i convingă ușor-ușor că nu e vorba de nicio înșelătorie la mijloc. ”Am stabilit la nivelul UAT-ului că dacă persoanele fizice și juridice se prezintă în primele șase luni ale fiecărui an la primărie să-și plătească datoriile la zi, le ștergem penalitățile. De cele mai multe ori penalitățile sunt mai mari ca datoriile. De exemplu au 1.000 de lei datorie și 1.600 de lei penalități plătesc doar 1.000 de lei și sunt la zi”, a precizat primarul din Scoarța.

A fost greu până a reușit să convingă primii cetățeni.” În cartierul de rromi avem cei mai mulți datornici. Am vorbit cu ei, le-am explicat și dacă la început au fost reticenți, au venit până la urmă, au văzut că nu e minciună, au plătit datoriile fără penalități și au spus și la alții în sat și tot așa și lumea a început să vină să achite”, a mai spus edilul Ion Stamatoiu.

Vizualizări: 1,569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: