Operele lui Constantin Brâncuşi au fost aduse la Timişoara

Muzeul Național de Artă Timișoara găzduiește o expoziție de excepție dedicată marelui sculptor român Constantin Brâncuși. „Brâncuși – Surse românești și perspective universale”, reprezintă un eveniment unic.

Expoziția, curatoriată de Doina Lemny și pusă în scenă de arhitectul Attila Kim, adună 22 de sculpturi, 11 desene, 55 de fotografii și documente relevante. Printre capodoperele prezentate se numără „Măiastra” (Tate), „Dra Pogany” (Muzeul Naţional de Artă Craiova), „Muza adormită” (Centre Pompidou), „Danaida” (Tate), și „Pasărea în văzduh” (Colecția Peggy Guggenheim Veneția).

Lucrările lui Brâncuși au fost împrumutate de la instituții prestigioase precum Tate London, Centre Pompidou, Fundația Guggenheim din Veneția, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național de Artă Craiova, și din trei colecții private.

Prețul biletelor variază de la 22 de lei pentru studenți, 55 de lei pentru pensionari, până la 88 de lei pentru biletul întreg. În plus, în prima miercuri a fiecărei luni, accesul în muzeu, inclusiv la expoziția Brâncuși, este gratuit.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 30 septembrie 2023 - 28 ianuarie 2024, de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 20:00. Lunea și marțea, precum și în anumite perioade speciale, muzeul va fi închis.
 
 


 

Vizualizări: 1,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: