BEJ Gorj pune pe butuci alianța AUR la alegerile locale

update: AUR Gorj a anunțat că va avea candidați la alegerile locale, dar separat, nu în alianța cu Partidul Republican. 

Știre inițială: Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Gorj a respins protocolul de constituire a alianței electorale „AUR”, compusă din Partidul Alianța pentru Unirea Românilor și Partidul Republican din România. Astfel, AUR nu va putea candida la alegerile locale din Gorj, iar decizia ar putea forma baza unui precedent pentru o interdicție a alianței la nivel național.

Motivul respingerii a fost identificat în analiza protocolului de constituire a alianței, înregistrat la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 20 Gorj sub numărul 57|21.04.2024. Conform deciziei, protocolul nu a fost semnat de către conducerea organizațiilor celor două partide politice la nivelul comunelor implicate în alianță electorală, neîndeplinind astfel condițiile de formă stabilite.

Decizia Biroului Electoral a fost luată în urma dezbaterilor membrilor săi în ședința din data de 22 aprilie 2024 și este în conformitate cu dispozițiile articolului 1 din hotărârea Biroului Electoral Central nr. 6H/02.04.2024.

Vizualizări: 6,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: