Gorjeanul vaccinat cu serul greșit: Am întrebat dacă e Pfizer și mi s-a spus că da!

Bărbatul care a fost vaccinat cu serul greșit la rapel contrazice personalul medical de la centrul de vaccinare. Deși s-a pus incidentul pe seama confuziei bătrânului, acesta susține că o asistentă a fost cea care l-a chemat să fie vaccinat. A întrebat dacă este vaccin de la Pfizer în seringă, așa cum ar fi trebuit să primească, iar asistenta i-ar fi dat asigurări că așa este. În realitate, el a fost vaccinat cu Moderna.

Vasile Văduva a stat de vorbă cu jurnaliștii și a explicat că este bine, nu prezintă nicio reacție adversă, dar exclude că s-a produs confuzia din vina lui. Bărbatul, în vârstă de 69 de ani, susține că a prezentat toate documentele la triaj, a spus că a venit pentru a i se face rapelul și că știa că trebuia să-i fie administrat serul de la Pfizer.

În timp ce aștepta în sala de prevaccinare, a fost chemat de o asistentă să fie vaccinat. „A ieșit o doamnă de la Moderna și m-a chemat înăuntru. M-am dus un pic surprins și am întrebat-o, arătându-i spre seringă, venise deja cu seringa către mine: Este Pfizer? Da! Și a făcut vaccinul. Eu n-aș fi putut intra și nimeni nu poate intra acolo când vrea și unde vrea. Aș alege eu vaccinul sau cum? Nu poți intra când vrei și unde vrei. Am fost chemat, nu m-am dus eu pe unde am nimerit. Mai ales că noi chiar am vorbit acasă, eu și soția, să avem grijă, să spunem că suntem la rapel și că trebuie să ne vaccineze cu Pfizer”, a spus bărbatul, pentru Observator Antena1.

Mai mult, în primă fază, chiar soția sa, fost cadru medical, a fost cea care și-a dat seama că a fost vaccinat cu serul greșit. „Mă simt bine. Nu am nicio problemă. Domnul doctor mă sună în fiecare zi. Vorbește cu mine. Nu am nimic să-i reproșez, dar mi-aș dori să nu se mai întâmple asta altor persoane. Dacă nu și-ar fi dat seama soția mea că eu am fost vaccinat cu Moderna, pentru că și ea era pe punctul de a fi vaccinată tot cu Moderna, nu cred că se afla ceva. Pentru că eu am primit o adeverință de vaccinare, pe care scrie că am primit prima doză de Pfizer, a doua doză de Pfizer. A încercat fata de la calculator să îmi facă adeverință de rapel pentru Moderna, dar nu a lăsat-o sistemul. Așa că mi-au dat-o așa și pe spate a scris domnul doctor că a fost rapel cu Moderna. A fost neatenție și doamna asistentă nu a verificat documentele pe care le-a primit de la triaj, nu m-a verificat și nici nu m-a ascultat când am întrebat dacă e Pfizer și a zis că e Pfizer, dar nu era”, a mai spus bărbatul.

Cei de la centrul de vaccinare au pus totul pe seama unei erori de comunicare. Medicul Ionuț Pantiș îi monitorizează starea de sănătate bătrânului și a dat asigurări că nu ar fi expus niciunui risc medical suplimentar.

„Fiind două cabinete de vaccinare, unul lângă altul, pentru Pfizer și pentru Moderna, doamna s-a îndreptat spre cabinetul Pfizer și domnul, din câte am înțeles de la colega mea, a intrat în cabinetul Moderna deși scria pe fiecare cabinet. A fost o lipsă de comunicare, o neatenție și s-a produs eroarea. Oamenii să fie liniștiți, că este aceeași tehnologie a producere a vaccinului. Este vorba de ARN mesager”, a spus medicul Pantiș.

Asistenta care a făcut vaccinul a fost suspendată de la centru. “E clar că este o greșeală, o greșeală umană. Poate fi provocată și de oboseală și de faptul că doamna asistent nu și-a luat toate măsurile de prevenție pentru că era normal să nu se ajungă într-o astfel de situație”, a reacționat și municipalitatea.

Vizualizări: 3,312

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: