Profesori care refuză să revină în școală. ISJ Gorj: Nu se poate așa ceva!

Mai mulți profesori din Gorj au refuzat să revină la școală și continuă să predea online. Unii au probleme medicale și pot face asta în baza unor documente medicale. Alții s-au scuzat că locuiesc cu părinții lor care sunt în vârstă. În cazul lor, nu există bază legală ca să refuze să revină la catedră, au atenționat oficialii Inspectoratului Școlar Județean Gorj: „Ar însemna să nu mai revenim niciunul la catedră sau să stăm cu toții acasă. Nu se poate așa ceva!”

Mai mulți profesori care au probleme de sănătate și ar fi vulnerabili în fața coronavirusului au refuzat să revină la catedră încă de luni. Cei mai mulți au prezentat documente medicale care atestă afecțiunile pe care le au. Alții au motivat că vor să ămână acasă doar pentru că locuiesc cu părinții lor, care sunt în vârstă și nu vor să-i îmbolnăvească.

Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a confirmat că se confruntă și cu astfel de probleme instituția pe care o reprezintă și a explicat care sunt dascălii îndreptățiți să continue să predea lecțiile în sistemul online și în această perioadă: “Avem niște doleanțe ale unor cadre didactice care au refuzat să revină la catedră și să rămână în online. Fie sunt bolnave și se stipulează asta în ordinul publicat în Monitorul Oficial. Dacă sunt în grupa de risc, vârstnici, cu boli cronice, pot desfășura activități didactice în online în baza documentelor medicale. Sunt și cadre didactice care susțin că, dacă locuiesc cu părinți foarte în vârstă, atunci ar trebui să refuze revenirea la catedră și să stea în online”.

În ceea ce-i privește pe aceștia din urmă, legea nu prevede că pot rămâne acasă doar pentru simplul motiv că locuiesc cu rude vârstnice și vulnerabile. „Din păcate, trebuie respectat articolul din ordinul de vineri și nu au cum să rămână acasă, să predea online dacă doar au persoane vârstnice în familie sau pe care le vizitează des. Cu toții avem astfel de situații, asta ar însemna să nu mai revenim niciunul la catedră sau să stăm cu toții acasă. Nu se poate! Trebuie să procedăm cu mare grijă și să respectăm legea”, a mai punctat Dana Constantinescu, la Radio Accent.

Vizualizări: 2,162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: